Menu

Rendkívüli ajándék Pünkösdre

2012.05.29.

Hét évvel ezelőtt, 2005. május 21-én szentelte fel Gáncs Péter evangélikus püspök a Juhos utcában található Evangélikus Szeretetotthont, melynek építése még 1995-ben kezdődött. Hajdanában egy alapítvány jött létre a Szeretetotthon építése céljából. Az alapítvány kuratóriumának elnöke pedig az a Bolla Árpád esperes, lelkész volt, aki a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezetnél szolgált.

Bolla Árpád 2006-ban elhunyt, ám a palotaiak szívében megmarad örökké az ő emlékezete. 2012. május 28-án D. Dr. Harmati Béla a Magyar Evangélikus Egyház püspöke megáldotta a most már Bolla Árpád Evangélikus Szeretetotthont.
-Rendkívüli ajándékot kap a rákospalotai evangélikus gyülekezet. Hálával állunk itt és kegyelemmel emlékezünk Bolla Árpádra –mondta, majd felelevenítette az esperes lelkész alakját.
Beleépült ebbe az egyházba az ő munkája és fáradozása. Ő gyűjtötte össze még fiatal lelkészként az itt élőket, hogy egy gyülekezet jöhessen létre. Ez a ház nevében fogja hirdetni annak a lelkésznek a munkáját, aki a sok évig itt munkálkodott. Rákospalotán voltak templomépítések, parókiaépítések, de a legfontosabb, hogy léleképítés és közösségépítés folyt itt.
Nemcsak fiatal lelkészként, teológusként is ismerhettem. Amikor 1987-től munkatársammá vált, akkor ő volt az, akit először megbíztunk a menekültek segítésével. Ő volt, aki a segélyszállítmányokat elosztotta, azután a volt vállalatától szerzett egy faházat, ami teljesen be volt rendezve. Volt benne konyha, szoba, ágy és többeket el tudott itt helyezni. Azután, amikor még több segély érkezett a menekültek számára, akkor itt az egyik rákospalotai házban rendeztük be azt a raktárt, ahol teherautónyi segély fért el. Mindebben benne volt Bolla Árpád munkája, szeretete, igyekezete.
Sőt, amit szintén kevesen tudnak, hogy Piliscsabán építettünk egy konferenciaközpontot, ahol evangelizációkat, összejöveteleket lehetett tartani. Itt nem volt templom, ám egy német lelkész azt mondta, hogy nálunk van egy fatemplom, amit most felvált egy újonnan épült kőtemplom. A fatemplomot pedig felajánlja, szállítsák el ide Piliscsabára és állítsák fel. Bolla Árpád megszervezte, elhozatta, majd itt felállítatta. Sőt, terveztek még hozzá egy kis tornyot. Ha Piliscsabán járnak, álljanak meg a templom mellett!
Majd így fejezte be gondolatait D. dr. Harmati Béla:
-A Szeretetotthon legyen egy oázis! Ahol a vándor megpihenhet, kaphat enni, kaphat inni, megpihenhet. Az Igaz Ember emlékezete pedig maradjon meg bennünk! Jöjjön a szívünkbe a megújulás!
Az ünnepi istentiszteletet követően pedig a Szeretetotthonhoz ment át a gyülekezet minden tagja, ahol ünnepélyesen megáldotta a püspök a most már Bolla Árpád nevét viselő Evangélikus Szeretetotthont.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok: