Menu

A kerületben történt- rendőrségi hírek

2012.05.24.

Bunyó a Pólus parkolójában

Május 7-én kora délután két férfi összeszólalkozott a Pólus Center parkolójában. A szóbeli vita hamar tettlegességig fajult, az egyik fél ugyanis egy kést kapott elő, és azzal fenyegette meg a másik felet. A vitapartnere azonban nem hátrált meg, hanem ellentámadásba lendült, és egyrészt kiütötte a kést a másik kezéből, majd egy ütéssel a földre vitte az ellenfelét, akit aztán egy jól irányzott rúgással fejbe is rúgott.

Mint utólag kiderült, ez utóbbi tettével már a bűncselekmény fogalmát is kimerítette, mert amíg a támadója lefegyverezése még jogos önvédelemnek minősült, addig a földön fekvő tehetetlen ember fejberúgása már súlyos testi sértésnek számít. A támadóból sértetté vált ember a rúgás következtében súlyos sérülést (koponyacsont-törést) szenvedett. A verekedés majdnem tömegbunyóba torkollott, hisz mindkét félnek voltak barátai, akik azonnal a helyszínre mentek. De mielőtt a két tábor egymásnak eshetett volna, a rendőrök is megjelentek a helyszínen, és határozott fellépésükkel lecsillapították a kedélyeket. A két verekedő ellen egyaránt garázdaság miatt indítottak vizsgálatot, amit a késes félnél egy felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, a másik félnél pedig egy súlyos testi sértéssel egészítettek ki.

Fejszével kergette el a végrehajtót

A közelmúltban a Wesselényi utca egyik lakásában végrehajtásra került volna sor. Az önálló bíróság végrehajtó tapasztalatból tudta, hogy nehéz helyzetben lesz, ezért egy kollégáját is magával vitte. A tulajdonos anyja nyitott nekik ajtót, aki közölte, hogy a 41.000 forintos elmaradást nem tudják kifizetni. Ezt követően szerette volna a végrehajtó a lakásban található értékeket feltérképezni, ám addigra megjelent a lakás tulajdonosa is. A férfi, amikor meghallotta, hogy mi járatban vannak a vendégek, kiment a kamrába megragadott egy fejszét, majd azzal hadonászva visszarohant a végrehajtóhoz, és a baltával fenyegetni kezdte őket. A sértettek elmondása szerint a férfi egyszer feléjük is sújtott, de szerencsére egyiküket sem találta el. A végrehajtó és a kollégája az agresszív férfit látva jobbnak látta elhagyni a helyszínt. Mikor az utcára értek, sürgősen rendőri segítséget kértek. A helyszínre érkező járőröknek beszámoltak az esetről, a rendőrök pedig előállították a férfit, aki ellen hivatalos személy elleni erőszak ügyében indítottak vizsgálatot.

Menet közben dőlt rá a fa

Arra korábban is akadt már példa, hogy a nagy viharban letörő faágak parkoló autókat rongáltak meg. Olyan azonban még nem történt a kerületben, hogy ez a letört faág egy közlekedő autóra zuhant volna. Egészen május 2-ig, aznap ugyanis nagy szélvihar volt, melynek következtében a Széchenyi téri autókereskedés előtt letört egy fa vastagabb ága. A súlyos ág egy éppen arra közlekedő Opelre esett, és a baleset következtében az autóban súlyos károk keletkeztek. Az eset szerencsére személyi sérülést nem okozott. A letört faágat a RÉPSZOLG munkatársai szállították el a helyszínről, addig pedig a rendőrök biztosították a helyszínt, így az úttestre került faág több balesetet már nem okozott.

Hamis igazolvánnyal akart kölcsönhöz jutni

Május 8-án az Okmányirodáról értesítették a kerületi rendőröket. Az egyik ügyintéző ugyanis egy személyigazolvány-kérelem ügyében gyanút fogott. Az ügyfél mindössze egy anyakönyvi kivonattal tudta igazolni magát, s mivel ez nem egy fényképes igazolvány, ezért könnyebb is visszaélni vele. Az élelmes ügyintéző másnapra ismét visszahívta az ügyfelet, majd annak távoztával jelezte az esetet a rendőröknek. A nyomozók az anyakönyvi kivonat alapján kiderítették, hogy az egy másik személy okirata, ezért másnap ők is megjelentek az okmányirodán, és a gyanús férfit előállították a kerületi kapitányságon. A kihallgatás során a férfi elismerte a csalás tényét. Állítása szerint azért volt szüksége a hamis személyire, mert azzal banki kölcsönt szeretett volna felvenni, ugyanakkor a törlesztésről örömmel megfeledkezett volna.