Menu

Nyitott sportpályák a lakosságnak

2012.04.26.

Megnyitotta az önkormányzat a lakossági szabadidős sportolási lehetőségek bővítésére hétvégenként az iskolai sportlétesítményeket, valamint egy asztalitenisz termet és egy kondicionáló termet.

Az iskolai szorgalmi időszakban szombatonként reggel 9 és délután 3 óra között a Czabán, a Kontyfa és a Szent Korona általános iskolák tornatermeit és sportudvarait használhatják a lakók. A Kontyfa utcai iskolában működő Kontyfa Asztalitenisz Sportiskola szintén szombatonként délután 2-től este 8 óráig várja „nyitott pálya” keretében az érdeklődőket, négy asztalon lehet egyszerre játszani.
A létesítmények ebben az évben összesen 24 hétvégén, – tavasszal április 28-
tól június 23-ig, a második félévben szeptember 8-tól december 16-ig – lesznek nyitva.
A rendezők gondoskodnak a biztonságos és balesetmentes sportolás feltételeiről, sporteszközöket is biztosítanak a résztvevőknek. Minden hétvégén lehet focizni, kosarazni, tollaslabdázni, pingpongozni. A Czabán iskola aulájában lehet csocsózni, a Kontyfa iskolában az Újpalota SE karatékái is bekapcsolódnak a programba. A helyszíneken gondoskodunk a szakmai felügyeletről.
Minden nyitott létesítményben szerveznek nagyszabású családi sportnapot, ennek időpontját kifüggesztik az iskolák bejáratánál, és közlik az intézmények honlapján.
Igény esetén a helyi szervezők bajnokságokat, villámtornákat is rendeznek egy-egy sportágban. A programokon a részvétel díjmentes, a sporteszközök használatáért sem kell fizetni. A kerületi nyitott sportlétesítmény programot az önkormányzat finanszírozza.
Hétvégéken várjuk a sportolni vágyó családokat, csapatokat, baráti társaságokat, a kerület lakosságát egy kis mozgásra, testedzésre.