Menu

Örömhírt hozott a Lumen Christi

2012.05.01.

Kerületen belül és kívül, sőt az országhatáron túl is jól cseng a MÁV telepi Jézus Szíve Plébánia kórusaként több mint tíz éve alakult Lumen Christi Gospel Kórus neve. A kórus pedig minden év tavaszán koncerttel lép a nagyközönség elé a Csokonai Művelődési Központban.

Az április 28-án tartott koncerten tizennégy dal csendült fel, melynek nagy részét a tavaly rögzített negyedik CD anyaga adta, ám az elmúlt hónapok folyamán több új dalt is megtanult a kar. Ezek közül négyet mutattak be.
A Gospel szó örömhír jelentéssel bír, épp ezért a Lumen Christi Gospel Kórus neve Krisztus fénye, Krisztus világosságát jelenti. A tagság egyértelműen a keresztény örömöt szeretné megénekelni, melynek a gospel műfaj kiváló lehetőséget ad. A gospel a spirituálékből, az ősi népdalokból nőtt ki.
A koncerten a jó hangulat leírhatatlan volt már az első pillanatokban, ami nem véletlen. Elsőként ugyanis az egyik legismertebb gospel csendült fel: O, Happy Day, majd az Apácashow című film két jól ismert melódiáját tolmácsolták a tagok csendült fel, az I will follow him és az Örömóda „apácás” feldolgozása, a Joyful. Valóban, egy igazi örömkoncert részesei lehettünk mindannyian ezen a Húsvét és Pünkösd között megrendezett esten, melyen épp úgy volt vonatozós dal, mint acapella szám.
-Az egész élet öröméről szól az új hanganyagunk, melynek címadó dala így nem véletlenül a Joy (öröm) címet viseli. Az öröm a legfontosabb emberi érzés, melyet szeretnénk a közönségnek közvetíteni- mondta Gergó Lajos, a kar vezetője. Aki most lemaradt erről a koncertről, azok figyelmébe ajánlom a június 29-30. között Pilinyben tartandó Váci Egyházmegyei Találkozót, ahol az első nap estéjén fél nyolckor egy másfélórás koncertet adunk.

Kapcsolódó weblap:

Kapcsolódó cikkek