Menu

Linyitől Budapestig

2012.04.27.

A kínai Linyi városából érkező cégek immáron harmadik alkalommal látogattak el a kerületben található China Martba. Linyi város vezetői minden alkalommal olyan cégeket küldtek erre a háromnapos kiállítással, termékbemutatóval egybekötött gazdasági konferenciára, amelyek termékeikkel az európai piac felé tudnak nyitni.

Egy tavaly született együttműködési megállapodásnak köszönhetően még szorosabbá vált a két város kapcsolata, így idén is széles termékpalettával látogattak el hozzánk a kínai üzletemberek. Főként a könnyűipar különböző területein nagy mennyiségű megrendelésnek megfelelni tudó cégek kapnak kiemelt szerepet ezen a bemutatón, így az élelmiszeripar, a munkaruházat, a belső építészet, a dekoráció.
-A prémium termékek minőségével és külsejével rendelkező, de közép- vagy olcsó árú termékeket gyártó cégeket vonzottuk ide Magyarországra- mondta Nagy Gábor László, a China Mart project menedzsere.
Az első nap egy szakmai konferenciával indult, melyet a Magyar – Kínai Gazdasági Kamara rendezett Kínai üzleti sikerek címmel azon cégek vezetői számára, akik a kínai, illetve a magyar piacon sikereket értek el termékeikkel. Az üzleti konferencián a megjelenteket többek között Pető Ernő, a ChinaCham elnöke mellett László Tamás polgármester is köszöntötte.
Ehhez a programhoz kapcsolódott az üzleti fórum és a szakmai nap, melyen a belső építészet különböző irányzatairól esett szó. A programhoz kötődött a szakmai kiállítás is, melyen a tavaly született számos üzleti megállapodás eredményét is láthatták az érdeklődő vállalkozók. Emellett számos kapcsolat kiépítése vette kezdetét a konferencia keretében. Szeretnénk elérni, hogy Európában az angol üzletemberek mellett, akik most is ellátogattak a rendezvényre, a szlovák, a cseh, román, a szerb, az ukrán, a szlovén, a horvát és az osztrák kereskedők is hozzánk jönnének el, ha kínai kiállításra mennek. Ez egy hosszú távú cél.
A rendezvényt kulturális programok színesítették, melyen kung-fu bemutatót és oroszlántáncot tekinthettünk meg magyar előadók közreműködésével, a kalligráfia tudományába is betekintést nyerhettünk, valamint a tradicionális teakultúrával is megismerkedhettünk.

Információk Linyi városáról:

Linyi városa Kína Shandong tartományának része, mely Kína keleti partvidékén helyezkedik el. A város több mint 2400 éves múltra tekint vissza.
Lakosságát tekintve nagyjából egy Magyarországnyi ember él itt, 10 millió lakosa van. Linyi gazdaságának alappillére a nagykereskedelem. Ezen szempontból Kína 3. legnagyobb forgalmú területe mindegy 5 milliárd amerikai dollárnyi éves forgalommal. Több mint 2000 vállalkozás több mint 3000 féle terméket állít elő a cementtől, a motorkerékpárokon át az élelmiszerig.
Az áruk forgalmát a tökéletes infrastruktúra szolgálja, többek között a 3 hatalmas kikötő (Rizhao, Lanshan és Lianyungang) Linyi város közelében, mely nagy előnyt jelent a környéknek. A légi közlekedésről több légi társaság gondoskodik, továbbá a termékek forgalmát fejlett vasúti közlekedés is szolgálja. Linyi városa telekommunikációs technológiában is élen jár: az optikai telekommunikációs hálózatok nem csak a belső területeket szövik át, hanem kiterjednek a külső kerületekre is. A belső közlekedést a Linyit behálózó vasúti és autópálya hálózat szolgálja, amely nem csak a belső közlekedést és az áruforgalmat teszi zökkenőmentessé, hanem egyben segíti a szomszédos városokba való eljutást is.
Ezen felül Linyi vonzó célpontja lehet a világot látni akaró turisták számára is, akiket rengeteg látni való vonz.