Menu

A 13 éves gitáros önálló koncertje

2012.05.15.

Május 18-án, pénteken este hétkor a Csokonai Művelődési Központban egy nem mindennapi ifjú tehetség ad ingyenesen megtekinthető koncertet. Vendégként a hazai könnyűzene jeles képviselői is színpadra lépnek a program keretében.

Somogyi Remig a Szent Korona Általános Iskola hetedik osztályos tanulója a koncertre profikból álló zenekarával első önálló, egész estés koncertjére készül. Remig tavaly márciusban mutatta meg magát először a Csomópont Tehetséggondozó Program által szervezett tehetségkutatón. A szakemberek azonnal felfigyeltek rá. Tavaly több mint harminc fellépése volt a legfrekventáltabb szórakozóhelyeken a Steel Orange Zenekarral, és önállóan különféle rendezvényeken, mindenütt óriási sikert aratva. Szerepelt az Old Man’s Music Pubban, a Soho Londonban és a Jam Pubban is, ahol profi zenészek lépnek fel és gyerek még nem kapott rajta kívül lehetőséget.
Ami igazán meglepő: nem is foglalkozik túl régen a muzsikálással. Nyolc évesen dobolni kezdett, de a zenét inkább hobbinak tekintette, több időt fordított a sportolásra. Két éve a húga kezdett gitározni, s kíváncsiságból ő is bement egy órájára. Így emlékszik: – Már első alkalommal magával ragadott a gitár fogása és a hangja. Úgy döntöttem én is szeretnék gitározni. A húgom egy hónap múlva feladta, mert fájtak tőle az ujjai. Nekem is fájtak, de nem érdekelt, mert egyszerűen elvarázsolt. Aztán kaptam ajándékba egy elektromos gitárt egy kis szobai erősítővel. Onnantól kezdve nem akartam semmi mást csinálni, csak gitározni. Egy ideig még intenzíven sportoltam a gitározás és a dobolás mellett, de szerettem volna több időt gitározni, így a sportot abbahagytam. Szinte minden szabadidőmet gitározással töltöttem. A suliban akusztikus gitárral kísértem az énekkart, ami végül is eljuttatott a Csomópont tehetségkutatóig.
Melyen nem akart részt venni, hiába győzködték. Úgy érezte, ehhez nem elegendő a tudása. Ám Preszmayer Katica újra megkereste az iskolában, és kérte, lépjen fel. Két napja volt készülni. Kiválasztotta két kedvelt számát, egy AC/DC és egy Gary Moore darabot. Hatalmas sikert aratott. Első feledhetetlen színpadi élménye pedig meghatározta céljait: akkor döntötte el, hogy zenész szeretne lenni.
Karacs Miklós, a Csomópont koordinátora protezsálásának köszönhetően Lukács Peta, Magyarország első számú gitárosának tanítványa. De emellett műsorvezető társ a Rádio Q 95.5-ön ahol rendszeresen gitározik is élő adásban. Két hónapja Remit Alapi István tanítja.
Időközben elkészült első videó klipje is, melynek bemutatója a májusi koncerten lesz.
Az ingyenes programra a fellépők és a szervezők várnak minden korosztályt, zenekedvelőt, de elsősorban a klasszikus rock, és igényes blues zenét kedvelőket. Vendégként fellép: Alapi István (EDDA), Dandó Zolika (Machine Mouse, TNT), Somogyi József (Bajnok, Gesarol), Lukács Dániel (Steel Orange), a Csomópont tehetséggondozó koordinátor zenekarainak gitárosai, és a programon belül felfedezett legjobb énekesek.