Menu

Nyilvánosak a lomozási időpontok

2012.04.13.

Már gyűjti a kerületben a Főkefe a zöldhulladékot a házaktól, ugyanis márciustól elkezdték a szolgáltatásukat. A társaság kéri a lakókat, hogy a cég logójával és „Kerti zöldhulladék” felirattal ellátott zsákokba tegyék a zöldhulladékot, azaz a lombot, kaszálékot, nyesedéket, vékony gallyakat. A vastagabb faágakat is elviszik a házaktól, ha körülbelül 1 méteresre darabolva, összekötve kirakják a gyűjtőnapon a zsákok mellé.

A kerületek körzetei és a begyűjtések napja megtalálható a www.fkf.hu honlapon a „Gyakran látogatott oldalak – Zöldhulladék begyűjtés” elérési útvonalon a letölthető hírleveleknél.
Zöldhulladékos zsákok vásárolhatók az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ügyfélszolgálatán (IX. kerület Ecseri út 8-12.), a lakossági hulladékudvarokban, továbbá a Díjbeszedő Holding Zrt. ügyfélszolgálatain, a MOL benzinkutakon, valamint az OBI, a Praktiker és a Spar-csoport áruházaiban.
Változtatott a társaság a lomozások rendjén, ugyanis nyilvánosságra hozta az első félév lomtalanítási időpontjait. A tervek szerint a kerületben az év második felében lesz lomozás. Klug Lajost, az FKF vezérigazgatóját azt nyilatkozta, hogy nem érdemes az időpontokat titokban tartani, hiszen a lomtalanításból élők ezeket úgyis kiderítik, a lakosság pedig a korábbi szűk értesítési határidők miatt nem tudott előre tervezni, például bútorcsere vagy költözés esetén. Az FKF arra kéri a budapestieket, hogy a tájékoztató anyagokban leírtak szerint, s kizárólag a megjelölt napokon helyezzék ki feleslegessé vált holmijukat, hogy elkerülhető legyen a rendetlenség az utcákon.
Arra is felhívják a figyelmet, hogy a lomtalanítás a kerületenkénti, évi egyszeri lomtalanítását idén végzik utoljára, az új hulladékgazdálkodási törvényben ugyanis szerepel a házhoz menő lomtalanítás. A közterület-fenntartó telefonos megrendelésre házhoz megy majd, ami azt jelenti, hogy a budapesti lakosok, társasházak esetében közös megegyezéssel dönthetnek a lakók a lomelszállítás időpontjáról.