Menu

Rendeléskezdet mosolygós almával

2012.03.09.

A verőfényes, csípős, hideg reggel ellenére sokan várakoztak március 5-én az újpalotai rendelő bejárata előtt reggel 8 órakor, hogy bejussanak a megnyitóra és a rendelésre. A felújított intézményben ugyanis elkezdődött a felnőtt háziorvosi és a gyermekorvosi rendelés.

A lakók között volt, akit a megnyitó vonzott mások már hozták a leleteiket is, hogy megbeszéljék orvosukkal a további teendőket. De, arra egyikük sem számított, hogy a bejáraton belépve gyönyörű piros és mosolygós zöld almával kedveskednek majd nekik a rendelőben dolgozók és László Tamás polgármester.
-Az alma jelképes ajándék, ezzel az egészséges táplálkozásra, a betegségek megelőzésének fontosságára szerettem volna felhívni a lakosok figyelmét. Hiszen a rendelőben nemcsak gyógyítanak az orvosok, hanem a megelőzéshez szükséges szűréseket és tanácsadást is elvégzik – emelte ki a polgármester a megnyitóbeszédében.
A földszinti gyermekorvosi rendelőben különleges „ajándék” is várta a kicsiket a megnyitás napján. Akváriumban vidáman úszkáló halak, színes malawi sügérek „szolgálja a gyógyulást” vagy legalábbis próbálják megkönnyíteni a gyermekeknek a várakozás perceit.
Király Balázs, a rendelőben dolgozó egyik gyermekorvos kalauzolt végig minket a szépen berendezett helyiségeken. Mint elmondta, a bútorokról az önkormányzat gondoskodott, a laborberendezéseket pedig az orvosok maguk vásárolták meg. Mivel egészséges piciket is hoznak a rendelőbe, ezért úgy oldották meg a gyerekek bejutását, hogy a beteg és az egészséges kicsik az épület két különböző pontján jönnek be az épületbe.
De, bármilyen furcsán hangzik, a rendelő nemcsak a gyógyulást szolgálja, hanem a kultúra is helyet kap a fehér falak között. Király Balázs tervei között szerepel, hogy a kicsik és szüleik nagy örömére elhívja az Aranyszamár Bábszínházat egy bábelőadás bemutatására. A paraván pedig nem lesz más, mint az elválasztófal, amely a várót és az orvosi szobákat határolja el egymástól.
Miközben a földszinten a válaszfal mögül kikukucskálva próbáljuk elképzelni, hogyan lehet bábelőadást tartani, az emeleten már osztották a sorszámokat és hívták a betegeket. Akinek várakoznia kellett az orvosára, annak is próbálták megkönnyíteni az időzés perceit. A személyzet megkínálta őket a megnyitóra szánt sajtos pogácsával, és persze ropogtathatták a mosolygós piros és zöld almákat.