Menu

Rendőrségi hírek Lopásként feltüntetett csalások

2012.02.04.

Az utóbbi időben több bejelentést kapott a kerületi kapitányság, mely szerint ismeretlenek az M3 bevezető szakasza melletti kamionparkolókban leszívták az ott parkoló járművekből a gázolajat. Az ügyekben megindult a nyomozás, ám tettest, tetteseket nem sikerült találni.

A nyomozókban azonban felmerült a gyanú, hogy ezek az állítólagos leszívások nem is úgy történtek, ahogy azt a sértett sofőrök elmesélték nekik. Ezt a gyanút azonban szintén nehéz volt bizonyítaniuk. A kerületi rendőrök tehát mást nem tehettek, mint hogy januárban sűrűbben ellenőrizték a kamionparkolókat és környéküket. Ez pedig meghozta az eredményét, mert 20-án az egyik járőrautó a Felsőkert utcán haladva egy, az út melletti földúton parkoló kamionra figyelt fel. A rendőröknek már a rendhagyó helyen parkoló teherautó is gyanússá vált, ám a gyanújukat csak fokozta, hogy az autó tankja mellett három embert láttak ácsorogni. A kamiontól nem messze pedig egy Suzuki várakozott. A rendőrök odamentek a társasághoz, és ekkor látták, hogy az egyikük éppen a gázolajat szívja le a kamionból, a másikuk pedig a teli kannákat a Suzukiba pakolja be. A három embert előállították. A kihallgatásuk során kiderült, hogy a kamion vezetője eladta a másik két embernek a gázolajat, és a rendőrök éppen az üzlet lebonyolítása közben zavarták meg őket. A vétkes sofőr azzal védekezett, hogy az eladott gázolaj árából külföldön ismét megtankolta volna a járművet, és mindössze csak a két tankolás közti különbségét akarta zsebre tenni. A rendőrök ennek ellenére bűncselekmény elkövetése miatt mindhárom gyanúsított ellen eljárást indítottak.

Kiegészítőkre specializálódtak

Január 24-én hajnali fél 4-kor két férfi átvágta egy rákospalotai autószerelő műhely kerítését, behatolt az ingatlanra, és onnan 31 alufelnit és 8 gumiabroncsot tulajdonított el. A lopással közel 500.000 Ft-os kárt okoztak. A tolvajok a lopott holmit ideiglenesen az M3 mellett, a Széchenyi felüljáró alatt rejtették el. Időközben szemtanúk értesítették a rendőrséget, akik a helyszín közelében egy gyanúsan viselkedő férfire bukkantak. Az illetőt igazoltatták, és ennek során több dologra is fény derült. Egyrészt, hogy a férfi ellen lopás miatt már vizsgálatot kezdeményezett a kerületi rendőrség. A gyanúsított egy társával néhány hónappal korábban egy motoros boltot rámolt ki, ahonnan kiegészítőket, illetve motoros ruhákat loptak. Szerencsére a szemtanúk jóvoltából akkor is lebuktak. A férfi január 24-én is beismerte, hogy ő rámolta ki az autószerelő műhelyt. A rendőröknek még a társát is megnevezte – a társ megegyezett a motoros bolt másik tolvajával -, akit aztán szintén elfogtak a rendőrök. A lopott holmit is megtalálták, így a műhely tulajdonosa csak a rongálás miatt károsodott. A két visszaeső tolvajt pedig előzetes letartóztatásba helyezték.