Menu

Tehetséges fiatalok

2011.12.17.

Nagy felelősség az, amikor az emberfiát zsűrizni hívják. Felelősség azért, mert ki tudja, jól dönt-e, és felelősség azért is, mert gyerekek számára egy-egy megmérettetés mindig nagy hatással van. Legalábbis tapasztalatból ezt gondolom.

Éppen egy héttel ezelőtt volt az Újpalotai Közösségi Házban a Csomópont tehetséggondozó program XV.kerületi válogatója. A program immáron második alkalommal indult útjára a kerületben, miközben a tavaly bemutatkozó gyerekek és fiatal felnőttek a program indulása óta számos lehetőséget kapnak a fellépésre a „nagyokkal”- a Steel Orange zenekarral, a Preszy és a Parola együttessel, stb.
A program mellé állt a két együttes vezetője, Karacs Miklós és Preszmayer Katica mellett többek között Benkő László zenész, az Omega együttes frontembere, valamint az egész program fő koordinátora, Tajti Réka, a XV.kerületi polgármesteri hivatal OMIS Irodájának munkatársa.
A december 9-i Csomópont válogatóra a kerületi iskolák diákjai mellett a főváros más kerületeiből, illetve más településekről is érkeztek nevezők. A zsűri- most igazán – nehéz helyzetben volt, mert amellett, hogy sok-sok órán keresztül hallgatta a tehetségesebbnél tehetségesebb gyerekeket, a vélemények kialakítására és a pontozásra is elég sok időt fordított. A program szervezésének profi mivoltát igazolja az a tény , hogy számos művészeti ág jeles képviselői is helyet kaptak a zsűriben Lovas Éva újságíró és szerény személyem mellett. Így Kukely Júlia operaénekes, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje, a zsűri elnöke, Gábor Péter Yeti színész, a Magyarországi Karaoke Szövetség igazgatója, Szekszárdi Tímea tánckoreográfus, Magyar Róbert operaénekes, valamint Merena Attila gitártanár.
A mostani program fő szervezője a kerületi GYIÖK, és ezen belül Csík Norber polgármester és Horváth Eszter a GYIÖK képviselője, akik a műsort vezették. Baksa Brigitta alpolgármester és Csík Norbert pedig fel is léptek a megmérettetésen.
S hogy kiket is láthattunk? A Hartyán iskola három táncos lányát, a gitározó Czabános Balogh Zsolt Noét, illetve Mészáros Bencét, a Németh Imre Általános Iskolából Szarvas Dominiket, a szintén énekes Dózsás Varga Viktóriát, és Varga Diánát, a zongorázó Károly Róbertes Kiss Olivért, illetve a Kolozsvár iskolába járó Bognár Alidát, a virtuóz gitáros Somogyi Remiget, aki a Szent Korona iskolába jár. Nagyon szépen énekelt Csák István (Kontyfa iskola), gitározott és énekelt a Csak csajok formáció (Komjáti Emese, Kovács Tamara, Berzéki Zsófia) a Kolozsvár iskolából, a Freeway zenekar (Török Fanni, Korencsák István, Baksa Brigi, Csárádi Zoltán, László Attila) a Kontyfából, a Devians (Anni Laaninen, Molnár Krisztián, Reguli Róbert), akik Tápiószecsőről érkeztek, a Zsiványok (Lakatos Viktor, Szűcs József, Dinók Ákos), a Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakiskola és Gimnáziumból érkező Flood In The Desert két tagja, Fehér Zsolt és Bagó Dániel, a freestylet nyomó Bogdány Barnabás, valamint kitűnőbbnél kitűnőbb táncosok: a Széchenyi István Gimnáziumból érkező Zele Éva Daniella, Zele Rita Dominika és Ihász Viktória, Nika and Friends Papp Veronika főtáncossal az élen.
A műsor valóban sokszínű volt, így a zsűri csak ámult és bámult. Miközben pedig tanakodtunk a Steel Orange és Preszy és a Parola is zenélt a színpadon.
A zsűri pedig ugyan igazságos nem lehetett, -hiszen többen is megérdemelték volna az elismerést: -döntött.

I.helyezés Somogyi Remig- gitár
Nika and Friends – tánc
II.helyezés Flood In The Desert- csoport
Varga Viktória – ének
III.helyezés Csák István – ének
Szarvas Dominik – ének
Különdíj: Zele Rita Dominika és Ihász Viktória
Zele Éva Daniella

A zsűri a díjátadás során szakmai értékelést is tartott. Így többek között Kukely Júlia több énekes palántának felajánlotta a segítségét, míg Magyar Róbert rögvest meghívta Nikát, aki a Magyar Művészeti Társulat december 17-i koncertjén lépett fel.
A Csomópont program diákjai pedig amellett, hogy december 16-án Rákospalotán a Karácsony Benő parkban felléptek, legközelebb december 22-én láthatjuk őket a Steel Orange együttessel közösen a Köz-Gáz Morison’s-ban.

Kapcsolódó weblap:

Kapcsolódó video: