Menu

Indul a jégszezon

2011.11.22.

Olyan sikeres volt tavaly a kerületi szabadtéri műjégpálya, hogy a XV. kerületi Önkormányzat vezetése úgy döntött: ezen a télen Újpalotán és Rákospalotán is működtet műjégpályát.

– Tavaly több mint 16 ezren látogatták a jégpályát, több száz kerületi óvodás és iskolás gyermek tanult meg korcsolyázni a szervezett foglalkozásokon – mondta Bitvai Nándor alpolgármester. A lakosság részéről számos köszönő és dicsérő levél, e-mail érkezett, amelyekben visszaigazolták önkormányzatunk törekvéseit a lakossági szabadidősport bővítésére.
A Száraznád NOK-ban és a Czabán Általános Iskolában 2011. november 25-től 2012. február 29-ig várja egy-egy, esti világítással is ellátott, 14×28 méteres műjégpálya az érdeklődőket. A jégpályák használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes. Hétköznapokon – a tanítási időben – 8 és 15 óra között szervezetten a kerületi óvodások és iskolások használhatják a pályákat. Az önkormányzat e foglalkozásokra díjmentesen korcsolyaoktatót és korcsolyát is biztosít. Hétköznapokon 16 és 17 óra között a kerületi sportegyesületekben sportoló gyerekek korcsolyázhatnak szervezett keretek között, majd 21 óráig a kerület lakossága veheti igénybe a pályákat. Hétvégeken és ünnepnapokon 8-21 óráig pedig mindenki térítésmentesen használhatja a két létesítményt.
– A korcsolyázók és a közönség kulturált kiszolgálása érdekében a pályák mellé telepítettünk melegedő- öltöző sátort, korcsolya kölcsönzőt és mobil mellékhelyiséget is – tette hozzá az alpolgármester. A pályák őrzéséről, a rend fenntartásáról idén is a kerületi polgárőrök, valamint a sportközpont munkatársai gondoskodnak majd.
A Czabán Iskola udvarára telepített pálya megnyitója november 25-én 14 órakor, míg a Pattogós utcai pálya megnyitója ugyanezen a napon 15.30-kor lesz. A megnyitó alkalmával jégkorongos palánták és műkorcsolyázó fiatalok mutatják be tudásukat, és népszerűsítik a sportágukat. A megnyitó hétvégéjén
– igazolvány ellenében – a lakosság részére is ingyenes lesz a korcsolya kölcsönzés.
Az alpolgármester reméli, sok szülőnek ötletet is adtak mindezzel a karácsonyi ajándékozására, hiszen az a gyermek, aki tavaly kölcsönkorcsolyával tanult meg korcsolyázni, most szívesen lát majd egy saját korcsolyát a karácsonyfa alatt.

Kapcsolódó cikkek: