Menu

Figyelünk magunkra

2011.11.20.

Nem fáj semmim, mégis megyek. Fontos az egészségem. Pedig egy őszi délelőttön, még ha hideg is az idő, jó volna egyet sétálni. De most még ennél is fontosabb teendőm akad.

A Rákos úti Egészségügyi Intézménybe igyekszem, ahol lassan már több mint egy évtizede minden évben ősszel az Egészségnap keretében különböző szűrővizsgálatokon vehetek részt, sőt még ezt-azt meg is kóstolhatok, megismerkedhetek a legújabb orvosi műszerekkel, sőt egyiket, másikat ki is próbálhatom.
Milyen szép a reggel, pedig orvoshoz megyek. Mit megyek, sietek, hátha sok-sok jó hírt hallhatok az egészségemmel kapcsolatban. Bizakodom, és fülelek, nézek. Jé, még beutaló sem kell. De jó, akkor legközelebb szólok a szomszédomnak is, így talán őt is rábírom, hogy eljöjjön, és megnézesse magát. Itt fáj, ott fáj, mindenütt fáj, de sebaj, majd leszek még vidámabb.
Az intézmény kapuján belépve kedvesen útbaigazítanak a segítők, hogy hol mit találok. A bőség zavarában szenvedek.
Amint hallottam, egy-egy ilyen egészségnapon sok százan megfordulnak az épületen belül. A legtöbben a labor-, az EKG- és a nőgyógyászati vizsgálatokon vesznek részt, és általában a középkorúak és az idősebbek jönnek el. Szerencsére az esetek legnagyobb része szűrőjellegű. Azoknál a személyeknél, akiknél valami problémát találnak az orvosok, a teljes kivizsgálást javasolják.
Ingyenesen lehetett részt venni a nőgyógyászat-, EKG, labor, érvizsgálaton, az urológián, a szemészeten, a mellkas RTG-en, a légzésfunkció-, gégészeti-csontsűrűség vizsgálaton, a fogászaton, a fogszabályozó rendelésen, a reumatológián, a bőrgyógyászaton, a diabetológiai-, a gastroenterológiai, a gyógymasszázs rendelésen,
Emellett volt hallásdiagnosztika felnőttek részére, asztrológiai tanácsadás, aurafotózás-elemzés, grafológia, gyermekrajz elemzés, illetve egész nap biotermékek, táplálék-kiegészítők, gyógyhatású termékek bemutatója,kóstolása és vásárlása.
Vidám lett a nap. Egészséges vagyok. Milyen jó, hogy van egy ilyen lehetőség
a kerületben!