Menu

ANNO 2011

2011.11.16.

Másfél évtizedes hagyománya van annak, hogy minden év novemberében a kerület mindhárom területén: Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán a művelődési intézmények otthont adnak az ANNO programsorozatnak, amely idén november 18-26. között várja az érdeklődőket.
A rendezvénysorozat kapcsán készítettem egy rövid beszélgetést Tóth Lajossal, a Csokonai Művelődési Központ igazgatójával, melyet a cikk végén hallgathatnak meg.

Az igazgató többek között elmondta, hogy évről évre várják már a lakók ezeket a rendezvényeket, amelyek kínálata igen széles skálán mozog.
-Az idei évet a mozinak szántuk. Kilenc mozi is volt ugyanis Rákospalotán és Pestújhelyen, ha nem is egy időben- mondta többek között Tóth Lajos, aki kiemelte rögtön a nyitó rendezvényt, a II. Rákospalotai Rövidfilmszemlét, amely 3 este várja az érdeklődőket. A szemlét Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező nyitja meg, és itt látható először az a két film, amely az önkormányzat finanszírozásával (2 millió forint értékben) és a Csokonai Művelődési Központ kivitelezésében született meg a tavasszal kiírt forgatókönyvírói pályázat nyertes műveiként.
A programhoz kapcsolódóan nyílik kiállítás a Rákospalotai Múzeumban Régi idők mozijai címmel, ahol szemelvények láthatóak a kerületben egykor működő filmszínházak történetéből. A kiállítás jövő év március 31-ig lesz látogatható.
-De lesz koncert, Érdi Tamás zongoraművész Liszt-estjét hallhatjuk, lesz szavalóverseny, amely egy hagyományos verseny- a Rákospalotai Ipartestület szervezésében. De ugyanilyen külsős program a Hubay Jenő Zeneiskola művésztanárainak és barátainak koncertje, amely a Hubay Zeneiskola Koncerttermében lesz.
Az igazgató külön figyelmébe ajánlotta az érdeklődőknek a Sárkány című előadást a KOMA társulat előadásában, melyet két alkalommal is megtekinthetnek a nézők- egyszer a Pestújhelyi Közösség Házban, egyszer pedig a KOMA Bázison.
-Lesz adventi kézműves játszóház, kiállítás a Kozák téren, Katalin bál, Csipkerózsika című gyermekelőadás és még sok minden más, illetve még az ANNO művészeti hét hivatalos megnyitója előtt már látható a Bernecebarátiban tartott művésztelepen készült alkotásokból álló kiállítás az Újpalotai Közösségi Házban.
Pestújhelyen a közösségi házban Zórád 100 címmel Zórád Ernő emlékkiállítás nyílik a művész képregényeiből, diafilmjeiből illetve vendégünk lesz egy finn gitárzenekar, a Regents együttes.
-Én úgy gondolom, minden műfajban találhatnak csemegét a kedves rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai barátaink. Jöjjenek hozzánk! Szeretettel várjuk őket!- mondta Tóth Lajos zárásként.

Kapcsolódó hanganyag:

Kapcsolódó anyag: