Menu

Mese-akadályverseny

2011.11.13.

Iskolánk, a Pestújhelyi Általános Iskola negyedik alkalommal rendezte meg a kerület 1. és 2. osztályosai számára a mese-akadályversenyt.Ötletünket az adta, hogy a gyerekeknek ez a rétege nem vesz részt korosztályuknak rendezett megmérettetésen, mivel kicsiknek írtuk ki a versenyt, így a lebonyolítás formája sem lehetett más, mint a mese- mesélte a verseny előzményeiről Frák Erika igazgatónő.

-Az első verseny keretének igyekeztünk egy igazán közismert művet kiválasztani, ezért esett a választás a Hófehérke és a hét törpe meséjére, majd a következő évben Vuk története köré szerveztük a feladatokat, ezt követte Micimackó és az Ő barátai. Az idei tanévben Aladdin csodálatos mesevilágát elevenítettük meg.
A verseny, különböző akadályok teljesítését jelentette. Nem tantárgyi próbák voltak ezek, hanem játékos, a meséhez szorosan kapcsolódó feladatok. Lehetett készíteni egyedi varázsszőnyeget, kereshettek a gyerekek kincseket; társasjáték, keresztrejtvény és puzzle kapcsolódott a meséhez. A Walt Disney rajzfilmfeldolgozás filmrészleteihez tettünk fel kérdéseket, sőt az udvarias viselkedést is gyakorolhatták a gyerekek az illemtani feladatok megoldásánál.
Igyekeztünk minél változatosabb, érdekesebb feladatsort összeállítani, s ezeket a feladatokat, a mese szereplőivel együtt – akiket az iskola jelmezbe öltözött tanítói elevenítettek meg – oldották meg a gyerekek. Az I. helyezést elért csapat az idén is átvehette a verseny vándorkupáját, melyet a következő versenyig birtokolhat. Természetesen egyetlen csapat sem távozott üres kézzel, az ajándékok is szorosan kapcsolódtak a meséhez.
Reméljük, sikerült igazán felejthetetlenné tennünk ezt a délelőttöt a kicsinyek számára! A negyedik alkalomra való tekintettel, most már biztosan mondjuk, hogy hagyományt teremtettünk ezzel a rendezvényünkkel és a következő években – ismetelten – novemberben a gyerekek és a mese lesznek a főszereplők a Pestújhelyi Általános Iskolában.
A verseny szervezője a Pestújhelyi Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége volt Magrik Ferenc munkaközösség vezető vezetésével.
A versenyen 8 csapat vett részt, a kerület nyolc általános iskolájából: Csodalámpás- Czabán, Csodalámpás- Hartyán, Ugrifüles- Kolozsvár, Kincsvadászok – Kossuth, Kék fátyol – Kontyfa, Lila Dzsinnik – László Gyula, Varázsszőnyeg – Neptun, Szellemes szellemek – -Szent Korona.

Végeredmény:
I.Lila Dzsinnik – László Gyula
II.Kék fátyol – Kontyfa
III.Csodalámpás- Hartyán