Menu

Kátyúmentesen, új utakon

2011.10.21.

Amint már a kerületünkben élők, valamint az itt átutazók is tapasztalhatták, az elmúlt hetekben útfelújítási munkálatok kezdődtek a XV. kerületben. Ám mindez nemcsak a mi területünket érinti, hanem összesen 37 fővárosi fő- és tömegközlekedési útvonalat, pontosabban mintegy 30,7 km-t, 275 ezer m2-t. Mindez közel 4,6 milliárd forintba kerül.

Szeptemberben elkezdődött, majd október elejére el is készült a Szentmihályi út felújítása a Régi Fóti út és az M3-as autópálya csomópont között, mintegy 560 m hosszon, járdaépítéssel együtt. Az útszakaszon a belső sáv szűkebb, a külső sáv szélesebb lett, ami segíti a kerékpárosokat.
Szintén elkészült már az Irány utca felújítása a Rekettye utca és a Tóth István utca között mintegy 180 méter hosszon, melyen teljes szélességben sor került a meglévő aszfaltburkolat cseréjére, az útcsatlakozásoknál és szegélysüllyesztéseknél járdakorrekcióra is
Ezekben a napokban kezdődik meg és közel két hétig tart a Rákosmező utca Telek utca – Régi Fóti út között, mintegy 630 méter hosszon történő felújítása hasonlóképpen, mint ahogy a Irány utcában történt..
A napokban készül el a Vécsey Károly utca Szentmihályi út és a Cserba Elemér utca közötti mintegy 560 méter hosszú szakaszának felújítása.
A napokban birtokba vehetik az úthasználók a Bácska utca Hubay Jenő tér és Öregfalusi utca között,i mintegy 420 m hosszú szakaszát, ahol az útépítéssel párhuzamosan járdaépítés is volt, illetve folyamatban van az autóbuszöböl és a gyalogátkelőhely építése is. Ennek átadása november elején várható.
Október végén indul, és kb. 3 hét alatt készül el a Késmárk utca a Drégelyvár utca – Rákospalotai határút között, mintegy 1500 m hosszon járdaépítéssel együtt. Emellett erősített pályaszerkezetű buszmegállók is épülnek.
Előreláthatólag novemberben maximum egy hét alatt elkészül a Telek utca Cserba Elemér utca és a Rákosmező utca között, mintegy 630 méter hosszon.
Mindezen beruházások a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül sor.
Az elvégzett beavatkozásokkal az adott útszakasz élettartama kb. 15 évvel növekedhet meg. Az eltüntetett úthibák pedig csökkentik a közúti balesetek, káresemények kockázat
Mindezekkel párhuzamosan kerületi beruházásban: a Csomád utca Székely Elek utca – Ajándék utca közötti útszakaszának építésével kapcsolatban az elmúlt héten sor került a szerződéskötésre, a napokban megkezdődik a munka, ám a lakosok kapnak értesítést a postaládába az ütemezésről-adott tájékoztatást a beruházásokról Bayer László a kerületi önkormányzat Városgazdálkodási Irodájának munkatársa.