Menu

A tisztaság fél egészség

2011.10.19.

Október 14-én a Kolozsvár iskolában az egészségé volt a főszerep.Ezen a rendhagyó napon a kerületi védőnők, Rádiné Mészáros Ágota, Schmidt Ágnes és Tóth Beáta tartottak előadásokat az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról, a megfelelő higiénia fontosságáról- számolt be az egészségnap eseményeiről Komáromi-Nagy Krisztina, az iskola szabadidő-szervezője.

A gyerekek nagyon élvezték, hogy játékos formában ismerkedhettek meg a kórokozók veszélyeivel, a betegségek megelőzésének módszereivel. A fogmosás íratlan szabályait Dr. Fehér Hajnalka doktornő segítségével sajátították el a kisdiákok. A végzős évfolyamok számára a kerületi drogprevenciós alapítvány munkatársa, Sípos Zoltán rendhagyó osztályfőnöki órát-, Rádiné Mészáros Ágota pedig felvilágosító előadást tartott. A nap folyamán a mentősök és a katasztrófavédelem munkájával is megismerkedhettek a gyerekek, megnézhették egy mentőautó és egy katasztrófavédelmi jármű működését. Mialatt az aszfaltrajzversenyen a legkisebbek ügyeskedtek, a nagyobbak csoportokat alkotva lázasan gyártották az egészséggel kapcsolatos legkülönfélébb közmondásokat, feladatokat. Kicsik és nagyok körében egyaránt a legnépszerűbb program a zöldségfaragás volt, melynek során ötletes zöldségszobrok, alkotások születtek. Természetesen a sport se maradt el, egész nap fociztak, kosaraztak, vetélkedtek az osztályok.
Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen napon. Köszönjük Prohászka Lajosné kerületi vezető védőnő szakmai segítségét és az iskolai alapítvány anyagi támogatását.