Menu

Emlékezés a hősökre

2011.10.07.

Nem múlhat el úgy október 6-a, illetve március 15-e, hogy a XV. kerületi Örmény Önkormányzat tagjai ne tartanának megemlékezést Kiss Ernő emléktáblájánál a Szentmihályi út- Kiss Ernő utca sarkán.

Idén sem volt ez másképp.
-Nagyon sok hőse van az 1848/49-es forradalomnak és szabadságharcnak. Az örmény Önkormányzat megalakulásakor határozta el, hogy a Kiss Ernő utcában az örmény főnemesnek emléktáblát avat. Nagy Előd kerületi festő- és éremművészt kértük fel, hogy készítse el Kiss Ernő bronzplakettjét, ami az emléktáblán található.
Ezen a napon azonban nemcsak Kiss Ernőre, hanem Lázár Vilmosra és Czecz Jánosra, valamint a többi hősre is emlékezünk- mondta Nuridsány Zoltánné, a kerületi Örmény Önkormányzat elnöke, aki felidézte az erdélyi örmény hősök alakjait, majd a Hartyán Iskola diákjai – Szentkuti Attila, Sajóvölgyi Márk, Gábor Enikő- tartották meg rövid megemlékező műsorukat.
Az emlékünnepség végén a kerületi Örmény Önkormányzat nevében Nuridsány Zoltánné helyezett el koszorút, majd a megemlékezés virágait tette le Zarubné Tancsin Katalin, a Zuglói Örmény Önkormányzat elnöke, Heim Pál, a Fővárosi Örmény Önkormányzat elnök-helyettese, illetve a Hartyán Általános Iskola nevében Szőcs Tamás igazgató, Gulyás Gabriella szabadidő-szervező, illetve a műsorban közreműködő diákok.

Kapcsolódó hanganyag:
Nuridsány Zoltánné beszéde Kiss Ernő emléktáblájánál