Menu

Ovisok és az állatok

2011.10.06.

Az Állatok Világnapja október 4-én volt, így a kerületben az ovisok is ünnepeltek. Mint minden évben, így idén is a kerület egyetlen Zöld Óvodája, a Micimackó Óvoda megrendezte az ovisok és szüleik számára az állatok napját, majd egy nappal később a Pattogós utcai iskola előtti parkban a kerületi óvodákból hat csapat vett részt az ünnephez kapcsolódó játékos vetélkedőn.

A Micimackó Óvodában közel tíz éve minden évben mind a Madarak és Fák Napjához-, mind az Állatok Világnapjához kapcsolódóan van egy-egy program. Ilyenkor, mint ahogy idén is, a gyerekek és szüleik együtt töltik az oviban a délutánt, s számos játékos feladatban vesznek részt (pl. ki mekkorát tud ugrani- a szöcske, a nyúl, az őzike, a gepárd; elefánt-lábon járás egyensúlyozva a csapáson; csiga-szemmel járás, figyelés; ki vagyok én?- kitalálós játék: hátadon az állat képe, társaid az állat jellemzőit sorolják és ki kell találnod, hogy melyik állat képét kaptad meg). Emellett volt állatsimogató is- Bíró József kisállat-kereskedő hozott magával kígyót, tüskés agámát, óriás varangyot. A programon több mint 170 óvodás vett részt, ám a kicsinyek nemcsak ezen a napon találkozhatnak állatokkal, hiszen az óvodában is számos állatról gondoskodnak, figyelik fejlődésüket, mindennapjaikat: leguán, teknős, kanári, pinty, tengeri malac, óriás csiga, de van akvárium is számos csoportszobában, sőt a kertben fészket rakott a harkály, de sokszor feltűnik a cinke is.
Egy nappal később, október 5-én a Molnár Viktor utcai-, a Micimackó (Kontyfa utcai), a Mosolykert (Kavicsos közi és a Páskom parki), valamint a Napsugár (Nádastó park 1., illetve 2.) Óvoda egy-egy csapata, összesen hat csapat vett részt a Pattogos Iskola előtti parkban rendezett játékos vetélkedőn, ahonnan senki nem ment haza üres kézzel, mivel katicás labdát és társasjátékot kapott minden csapat.
S hogy miért pont katicás labdát? Mert a játék is a katicabogárhoz kapcsolódott. A katica elveszítette a pöttyeinek egy részét, a gyerekeknek pedig a feladatok teljesítésével lehetett visszaszerezniük a pöttyöket. Így Az előre rajzolt élőhelyeknek megfelelően állatokat kellett rajzolniuk az aszfaltra, hernyójátékot játszhattak, a fészek-fogóban az összefogódzó gyerekek „befogadták a fiókákat”, a „virágon egyensúlyozó katicának” nem volt szabad elrepülnie, MÍG A jéghegyen lakó jegesmedvének egyre kisebb lett az élőhelye, így a gyerekeknek is egyre kisebb helyet lehetett elfoglalniuk. Természetesen a játék végére mindenki teljesítette a feladatokat miközben a jókedv sem maradt és még a napsugarak is segítettek, hogy a gyerekek nagyon jól érezzék magukat a programon.