Menu

Útfelújítás a kerületben is

2011.09.21.

Amint már a kerületünkben élők, valamint az itt átutazók is tapasztalhatták, az elmúlt napokban útfelújítási munkálatok kezdődtek a XV. kerületben. Ám mindez nemcsak a mi területünket érinti, hanem összesen 37 fővárosi fő- és tömegközlekedési útvonalat, pontosabban mintegy 30,7 km-t, 275 ezer m2-t. Mindez közel 4,6 milliárd forintba kerül.

Ám a XV:kerületben élőket főként az foglalkoztatja, hogy vajon, közvetlen környezetünkben milyen útfelújítási munkálatok lesznek az elkövetkező napokban, hol kell számítani a közlekedésben fennakadásra.

A hét elején kezdődtek meg a munkálatok a Szentmihályi út Régi Fóti út – M3 autópálya közötti szakaszán, majd ezt követően a Bácska utcában a Hubay J. tér – Öregfalusi utca között, az Irány utcában a Rekettye utca – Tóth I. utca között, a Késmárk utcában a Drégelyvár utca – Rákospalotai határút között, a Rákosmező utcában a Telek utca – Régi Fóti út között, a Telek utcában a Cserba E. utca – Rákosmező utca között, a Vécsey K. utcában a Szentmihályi út – Cserba E. utca között lesz útfelújítás.
Ennek részleteiről a Budapest Portálon, azaz a www.budapest.hu weblapon olvashatnak bővebben:

-XV. kerület, Szentmihályi út:
A Szentmihályi út a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Régi Fóti út és az M3-as autópálya csomópont között, mintegy 560 m hosszon, járdaépítéssel együtt. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd egy réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Emellett erősített pályaszerkezetű buszmegállók is épülnek. A Szentmihályi úton a belső sáv szűkebb, a külső sáv szélesebb lesz, ami segíti a kerékpárosokat.
A beruházás tervezett kezdése: 2011. szeptember közepe
Tervezett befejezés: 2011. október közepe

-XV. kerület, Bácska utca:
A Bácska utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Hubay Jenő tér és az Öregfalusi utca között, mintegy 420 m hosszon járdaépítéssel együtt. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd két réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. A meglévő sínpárok is elbontásra kerülnek.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. szeptember vége
Várható befejezés: 2011. október közepe

-XV. kerület, Irány utca:
Az Irány utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Rekettye utca és a Tóth István utca között mintegy 180 méter hosszon. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd két réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Az útcsatlakozásoknál és szegélysüllyesztéseknél járdakorrekció is történik.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. szeptember vége
Várható befejezés: 2011. október eleje

-XV. kerület, Késmárk utca:
A Késmárk utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Drégelyvár utca és a Rákospalotai határút között, mintegy 1500 m hosszon járdaépítéssel együtt. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd két réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Emellett erősített pályaszerkezetű buszmegállók is épülnek.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. november eleje
Várható befejezés: 2011. november vége

-XV. kerület, Rákosmező utca:
A Rákosmező utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Telek utca és a Régi Fóti út között, mintegy 630 méter hosszon. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd két réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Az útcsatlakozásoknál és szegélysüllyesztéseknél járdakorrekció is történik.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. október közepe
Várható befejezés: 2011. október vége

-XV. kerület, Telek utca:
A Telek utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Cserba Elemér utca és a Rákosmező utca között, mintegy 630 méter hosszon. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd egy réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Az útcsatlakozásoknál, szegélysüllyesztéseknél járdakorrekció is történik.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. november közepe
Várható befejezés: 2011. november vége

-XV. kerület, Vécsey Károly utca:
A Vécsey Károly utca a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, az Aszfaltpálya Kft. kivitelezésében kerül felújításra a Szentmihályi út és a Cserba Elemér utca között, mintegy 560 m hosszon. Teljes szélességben sor kerül a meglévő aszfaltburkolat marására, majd két réteg aszfalt terítésére, helyenként az alépítmény cseréje is szükséges. Az útcsatlakozásoknál, szegélysüllyesztéseknél járdakorrekció is történik.
A beruházás egyeztetés alatt; várható kezdése: 2011. október eleje
Várható befejezés: 2011. október közepe

Az útrekonstrukciós munkálatok nyomán az érintett útszakaszokon új kopó- és kötőréteg kerül beépítésre, de egyes esetekben teljes pályaszerkezet-cserére is sor kerül. Az elvégzett beavatkozásokkal az adott útszakasz élettartama kb. 15 évvel növekedhet meg. Az eltüntetett úthibák csökkentik a közúti balesetek, káresemények kockázatát.