Menu

Teltházas Anna-nap

2011.08.15.

Jól döntöttek azok a kerületi lakosok, akik július 26-án a Hubay Jenő Zeneiskolában fellépő Central Lakes College és a Hubay Jenő Zeneiskola fúvósainak Anna-napi előadását választották esti programnak.

A zeneiskola és a GTS-INT Budapest Kft. kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően, európai turnéjuk egyik állomásaként hozzánk is ellátogatott a Central Lakes College amerikai együttes.
A hangversenyterembe lépve minden vendég kapott egy részletes programfüzetet. A koncert este hét órakor kezdődött, ekkorra már megtelt látogatókkal a zeneterem. Némi hangolás után elsőként a Hubay Jenő Zeneiskola együttese lépett fel. A Preobrazsenszkij induló után Kőrösy Róbert karmester, igazgató köszöntötte a közönséget, és az európai dalcsokorból rögtön az első produkciót a névnapjukat ünneplő Annáknak ajánlotta. Ezt követte Ivanovici A Duna hullámain című műve, amelynek első része a legtöbb hölgy vendégben kellemes emlékeket ébreszthetett fel ifjú korából. Végezetül az európai válogatás egy magyar zeneszerző, Pécsi József alkotásával fejeződött be. A hazai együttes fél órás műsorát a közönség vastapssal fogadta.
Pár perces technikai szünet után magyar zenészeink átadták a színpadot az amerikai együttesnek. Steven K. Anderson vezényletével elkezdődött az egy órás koncert. Elsőként nemzeti indulójukat hallgattuk meg, majd Frank Ticheli válogatásból a Shenandoah-t játszották. Az ezt követő válogatás az Énekek az amerikai folyókról címet viselte, ami a Mississippiről és annak történelméről szól. A dalok között szerepelt a Bill Bailey is, ebből több paródia is készült, amit akár a Simpson családban is hallhattunk. Megmutatta hangját Steven Anderson is Karla Miller vokalista mellett a Porgy és Bess musical egy részletében. A repertoárba bekerült a „Woodwind Polka”, „American Salute” átdolgozás, és a záróakkord pedig az Amerikai Haditengerészet indulója a „Semper
Fidelis March” volt.
Az előadás végén Kőrösy Róbert a zeneiskola nevében egy jelképes ajándékot nyújtott át Steven Andersonnak. A Hubay Jenő Zeneiskola ebben az évben is egy jó hangulatú, színvonalas és sikeres estét varázsolt a közönségnek.