Menu

„Miénk itt a tér…” – önkéntesek segítségével készült a játszóudvar az Aporháza utcában

2011.06.12.

A Szociális és Rehabilitációs Alapítvány által használt épület udvarában (XV. kerület, Aporháza utca 61.) vasárnap délután felavatták azt a játszóudvart, melyet pályázati támogatásból és önkéntesek segítségével jött létre. Ebben a helyzetben sokat segített az is hogy 2011 az Önkéntesség európai éve, így az önkéntes munka megfelelő figyelmet kap.

A játszóudvarban elhelyezett mászófalas csúszda és homokozó részben az itt élők segítségével is készült, hiszen az Alapítvány által támogatott lakók is részt vettek a megvalósításban. Carlos Lattes Pauez, az Alapítvány egyik vezetője szerint a továbbiakban a karbantartásban és a játszóudvar takarításában is részt vesznek az itt élők.

Az avatón részt vettek a gyermekek, a családok, az önkéntesek és az Alapítvány munkatársai. Az udvar falára játékos jelenet rajzai kerültek még az avatás napján is. A falikép festését is közösen fejezik be.

Az Alapítvány által gondozott családok számára a XV. kerületi önkormányzat is nyújt támogatást. Többen az itt élők közül a Palota15 Nonprofit Kft.-ben jutottak munkához és állandó keresethez, ami a továbblépés alapja lehet a családok számára.

A jövő héten az Önkormányzat és az Alapítvány vezetői további együttműködést készítenek elő, annak érdekében, hogy a rászorulók számára valódi segítséget tudjanak adni.

Képes beszámoló