Menu

Ötletpályázati kiállítás az Újpalotai Közösségi Házban

2011.06.04.

Budapest, XV. kerületi Önkormányzat tárgyi területre országos nyílt, titkos építészeti ötletpályázatot hirdetett meg. A pályázat célja olyan ötletek összegyűjtése melyek alapul szolgálhatnak végleges tervezési program összeállításának. A Kiíró a pályázóktól olyan tervjavaslatokat várt, amely az alulhasznosított Fő teret a városrész fontos területévé, igazi „fő-térré” teszi, az Újpalotai Közösségi Háznak pedig a rendeltetésének megfelelő színvonalú egyedi építészeti arculatot ad. A tervpályázati kiírásban rögzített beadási időpontra 65 db pályamű érkezett(több, mint 150 tervező elgondolása).

A benyújtott és értékelt pályaművek alapján a Fő tér és a közösségi ház végleges tervezési programja – a sokféle helyszín javaslat és térformálási szempont ellenére – összeállítható, az ötletpályázat eredményesnek minősíthető. A megvalósíthatósági szempontok és az ütemezési követelmények teljesíthetősége adhatják majd azt a további szempontrendszert, amelynek révén Újpalotának új, valódi, sokféle aktivitás befogadására alkalmas Fő tere és az itt élő közel 40.000 ember számára rendeltetésének megfelelő színvonalú, egyedi építészeti arculatú közösségi háza lehet.

Eredményhírdetés 2011. május 30-án a Bp. XV. Ker. Önkormányzat Dísztermében volt, az .

A nyertes pályaművek illetve megvétel nyert pályaművek bemutatása az Újpalotai Városünnep alkalmából 2011. június 5-ig megtekinthető az Újpalotai Közösségi Házban (Zsókavár u. 15.).

Letölthető anyagok: