Menu

Közgyűlést tartottak

2011.03.29.

A Magyar Vöröskereszt XV.kerületi Szervezete március 22-én tartotta éves rendes közgyűlését, melyet a 2010. évi munka értékeléséről, valamint az idei évi munkatervről volt szó. A rendezvényről Podmaniczky Elek juttatta el beszámolóját.

-A közgyűlésen a beszámolóból kiderült, hogy a helyi Vöröskereszt jó munkát végzett, sok kerületi rendezvényen tevékenyen vett részt. Ilyen volt pl. a ruhaosztás (265 fő részére), élelmiszerek osztása a civil szervezetekkel közösen (Nyugdíjasok Egyesülete, Lehetőség a rászorulóknak Alapítvány, Rászorulókat Támogatok Egyesület), a belgiumi kapcsolatból kapott adományok (ruhák, számítógépek, játékok stb.) szétosztása, mely 2025 főnek jelentett segítséget, míg a Mikulás Gyár adományából 130 fő részesült.
A Vöröskereszt munkatársai a kerületi iskolások részére egészségügyi vetélkedőket tartottak, a Polgári Védelem versenyein részt vettek, míg a sportnapok megrendezésében is (pl. a Kossuth NOK) tevőlegesen közreműködtek a Lehetőség a rászorulóknak Alapítvánnyal együtt (főzés, zsíros kenyér osztás).
A Vöröskereszt nemzetközi kapcsolata igen jól működik: Belgiumban magyar származású civil személyek (Walter János, Leonir Eddy) évek óta gyűjtenek a kerület javára, az adományokat pedig a Vöröskereszt osztja szét. Az eddigi munkát megköszönve és kérve a további támogatást a 2010. május 8-i Világnapon a Magyar Vöröskereszt Walter Jánosnak kitüntetést adományozott.
A kerületi Vöröskereszt élén Szőgyényi Ferencnével 2011-ben hasonló programokat tervez.
A közgyűlés jóváhagyta a Vöröskereszt múlt évi és ez évi programját megköszönve az aktívák munkáját. Egyben felhívta a kerületi ifjúság figyelmét, hogy tevékenyebben közreműködjenek a munkában- adott tájékoztatást Podmaniczky Elek.