Menu

Sikeres együttműködés- közös koncert

2011.03.25.

Március 18-án a Hubay Jenő AMI Hubay hangversenytermében a Hubay Jenő Zeneiskola Fúvószenekara és a horvátországi Donji Kraljevi Fúvósegylet tartott közös hangversenyt, mely a naphoz kötődően Sándor napi tavaszköszöntő volt.

A vendégkoncert a Karácsony második napján a Hubay fúvószenekarának Donji Kraljavecben tett látogatás során tartott koncertjének viszonzása is volt egyben.
Az elmúlt hét péntekén tartott koncertet megelőzően már több program is várta a vendégeket, melyről Kuzma István, a XV. kerületi Horvát Önkormányzat elnöke számolt be.
-A koncertet megelőzően, az ebédet követően városnézésen vettek részt a horvát vendégek a helyi horvát önkormányzat szervezésében ezzel is növelve a koncertre való felkészülés hangulatát.
Ez idő alatt volt alkalom arra, hogy Bitvai Nándor, a XV. kerület alpolgármestere, Kőrösy Róbert, a Hubay AMI igazgatója a horvát kulturális küldöttség fúvósok elnökével Josip Recek úrral, a folklór egyesület elnökével, Tamara Recekkel közösen áttekintsük a horvátországi testvérvárossal a további kulturális, sport, művelődési kapcsolatok más területeken való kiterjesztésének lehetőségeit – mondta Kuzma István.
Az alpolgármester úr kiemelte a gyermekek fejlődésében az ifjúsági sport fontosságát és a kölcsönös kapcsolatok ez irányú fejlesztését, valamint a kerületi vállalkozók részvételét a horvát testvérváros gazdasági életében, tekintettel Horvátország közelgő Európai Uniós tagságára. Amint Bitvai Nándor elmondta, ebben számít a helyi horvát önkormányzat katalizátor szerepére a két ország között.
A koncert este volt, melyen Bitvai Nándor alpolgármester Kuzma István tolmácsolása mellet köszöntötte a meghívott és a nagy létszámban megjelent kerületi és horvát vendégeket.
Köszöntőjében megígérte Donji Kraljaveccel a további együttműködés folytatását, amely már évek óta sikeresen tart. A fellépőknek sok sikert, a közönségnek nagyon jó szórakozást kívánt az esthez.
A koncerten először a horvát fúvósok léptek színpadra Ivan Belovari prof. vezénylete mellett. Az előadott művek (J. Skrašek: Moja domovina – koračnica (Az én hazám – induló), Európa együttes: Final Countdown (Végső visszaszámlálás), Aszódi Ferenc: Latin-amerikai fantázia, Freddy Quinn: Harold Kolasch, Ron Sebregt: Abba Gold – Abba mix, Heinz Hermannsdorfer: Dixieland for band, Ivan Belovari prof.: Kraljevčan – A murakirályi) az idősebb és a fiatalabb korosztályú közönségnek is nagyon tetszett, melyet hatalmas tapssal köszönték meg, majd a szűnni nem akaró tapsot egy ráadás követte.
A Hubay Jenő Zeneiskola Fúvószenekarának műsora Kőrösy Róbert igazgató szavai, valamint a Sándorok köszöntése után folytatódott a koncert második részével. Az alkalomhoz illő Pécsi: Petőfi nyitány, majd Kodály: Háry János – intermezzo és a bécsi harangjáték Kőrösy Róbert vezényletével szintén nagy sikert aratott a hazai és a horvátországi vendégek körében.
Ezt követően Badó István vette át a vezénylő pálcát, hogy a soron következő Kees Vlak: Euro Swing Parade darabbal a Hubaysok újabb nagyszerű élményben részesítsék a fúvós zene rajongóit.
Ami ezután következett, az a közönséget is meglepte: a Hubay Jenő Zeneiskola Fúvószenekara mellé újra a színpadra érkeztek a horvát fúvósok is, hogy Ivan Belovari prof. vezényletével közösen előadják Harold L. Walters: Instant concertjét. Ezzel a momentummal is szimbolikusan szerette volna kifejezni a horvát együttes a már több éves eredményes együttműködést.

Képgalériák

A koncert képekben