Menu

Két évvel később
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.31.

Épp két évvel ezelőtt, 2008.december 27-én szentelte fel Dr. Erdő Péter bíboros, primás, esztergom-budapesti érsek a Boldog Salkaházi Sára templomot Újpalotán. Az évforduló most azért kapott még nagyobb jelentőséget, mint egy egyszerű évforduló, mert bár a templom fennállásának egyéves évfordulóján is dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott érsek tartott misét, ám 2010. december 26-án ugyancsak ő szentelte fel az új orgonát, a Szűz Mária szobrot, valamint a keresztút stációit.

Amint Repcsik Gyula, az újpalotai templom plébániai kormányzója köszöntőjében elmondta, hogy bár az elmúlt két év alatt számos szép dolog volt a templomban, a legfontosabb mégis az, hogy egy csodálatos közösség alakult ki ezen időszak alatt. Amíg kezdetben 150-200 fős volt ez a közösség, mára 500-600 főre nőtt, és ezek az emberek nemcsak a templomban találkoznak egymással, hanem a mindennapi életben is odafigyelnek egymásra.
Dr. Paskai László beszédében egyrészt örömének adott hangot, hogy ismét itt lehet e közösség tagjai között, másrészt kiemelte, hogy december 26-án, azaz ezen a napon, a Szent Család vasárnapján veszi kezdetét a Család éve .
-Egy ilyen napon különösen fontos azért imádkozni, hogy egy fiatal egyházközség minél előbb egy nagy családdá formálódjon- mondta a bíboros, majd az új orgona, a szobrok és a keresztút mellett a közösséget is megáldotta.
A mise végén külön kiemelte Repcsik Gyula plébániai kormányzó azt a hírt, melyet már a hét folyamán többször is megosztott a hívekkel: 2010. december 21-én a Százak Tanácsának döntése alapján az újpalotai egyházközség kapta a kerület újpalotai területén a Civis Honoratus díját, amely egyrészt a közösség összetartó erejének is köszönhető, valamint annak, hogy aktív élet folyik az egyházközségben: énekkar, hittan és családi hittan, táborok, filmklub, gyerekprogramok, felnőtteknek előadások.
Miután azonban ennek a decemberi végi vasárnapi szentmisének a középpontjában az új orgona felszentelése volt, így a misét követően Laufer István orgonaművész tartott egy közel félórás koncertet, melyen közreműködött Nyíri János harsonaművész. A programot a hagyományoknak megfelelően agapé, szeretetvendégség zárta.

Kapcsolódó cikkek:



Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló