Menu

A Joulupukki itt járt Pestújhelyen
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.21.

A Mikulást a finnek Joulupukkinak hívják, aki a Korvatonturin, egy kis faluban lakik fent északon. Igazi birodalma van, ahol évről évre napról napra várja a gyerekek leveleit, válaszolja meg azokat, és természetesen szeretettel veszi körbe a hozzá ellátogatókat.

S bár sok a teendő mindig, ám évek óta ellátogat kis hazánkba, így lassan a magyar nyelvvel is nagyon jól megismerkedik. Minderről a néhány nappal ezelőtti magyarországi látogatása során is tanúbizonyságot tett, amikor kerületünkbe, a Pestújhelyen található Manóvár Óvodában járt. Igaz, nem a rénszarvasaival érkezett, hanem a Mikulás, azaz a Joulupukki autóján, ám a kicsi ovisok között nagy sikert okozott érkezésével. Dallal köszöntötték a messziről jött Mikulást, aki bár manóit, a jussikat és nessiket nem hozta magával, de a segítője vele volt, aki a tolmácsolásban és az ajándékok átadásában segédkezett.
A programon a szomszédos kerület televíziójának, a Zugló TV-nek stábja is jelen volt, akik interjút készítettek a nagyszakállúval, aki mesélt otthonáról, a manókról és a szarvasokról is.
Külön köszönet Frák Erikának, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatójának és Varga Tibornak, a Manóvár Óvodába járó Varga gyerekek édesapjának, hogy a felvétel megvalósulhatott.

Kapcsolódó video:
Beszélgetés Joulupukkival a Manóvár Óvodában

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló