Menu

Jaj, de csúszik ez a …….jég
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.19.

Rendhagyó ajándékot kapott a kerület karácsonyra. A Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Pattogós utcai iskolájának udvarán egy 16 méter x 32 méteres jégpályát vehettek birtokba a főként Újpalotán élők.

A december 18-i hivatalos megnyitón a jeges sportot űző profik tették még ünnepélyesebbé a hangulatot- így Rab Csenge, Balogh Henrietta, Pap Petra, Wiedemann Kira és edzőjük Pavuk Patrícia, valamint a Gepárd jégkorong egyesület szuper mini korosztály versenyzői.
A mobil jégpálya ötletgazdája Bitvai Nándor alpolgármester volt, aki először javasolta László Tamás polgármesternek a rendhagyó karácsonyi ajándékot.
Amint az alpolgármester elmondta, a jégpálya egy nagy összefogás eredménye annak érdekében, hogy a kerület lakossága jó körülmények között sportolhasson, sokan összefogtak.
-A pályát egy több fővárosi referenciával rendelkező cég, a Négy Évszak építette és üzemelteti egészen február 28-ig. Az építéshez a RÉPSZOLG munkatársai is hozzájárultak. Ők voltak, akik a homokot és a pálya alatti szigetelést lerakták. A létesítmény körüli fémkordont a Városligeti Műjégpálya ingyenesen adta a kerületnek. A pálya és a többi létesítmény éjjel-nappali őrzését pedig a Pestújhelyi Polgárőrök térítésmentesen vállalták. A pálya világítását a Budai . László Stadion korábbi nagy teljesítményű lámpáival sikerült megoldani. Ennek az összefogásnak köszönhető, hogy a költségeket sikerült alacsonyan tartani. A jégpálya üzemeltetése egészen február utolsó napjáig összesen 12 millió Ft-jába kerül az önkormányzatnak. Az ehhez való fedezetet a költségvetésünkön belül átcsoportosításokkal sikerült biztosítanunk. A pálya használata a lakosság számára ingyenes, amely tanítási időben hétköznap 16-21 óra között-, hétvégén 9.00 -21.00 között áll a lakosság rendelkezésére, ám a téli szünidő alatt minden nap 9-21 óra között lehet csúszni a pályán. Januártól délelőttönként az iskolák foglalják el a jégfelületet. Az önkormányzat szeretné, ha minden kerületi oktatási intézmény élne ezzel a lehetőséggel. A kerületi gyerekek korcsolyáztatását a fenntartó a gyerekek szállításának segítésével is támogatni kívánja. A létesítmény karácsonykor 16 óráig, Szilveszter éjjel 1-ig üzemel.
A mobiljégpálya mellett egy fedett és fűtött öltözőt is kialakítottak, ahol büfé és korcsolyakölcsönző is működik, illetve a fűtött illemhelyiségek is segítik a sportolni, mozogni vágyókat.
A megnyitó után Mann Gyulával egy hajdani újpalotai lakossal beszélgettem, aki elmondta, hogy a nyolcvanas években a Neptun utcai iskola udvarán locsolással készítettek egy jégpályát, amely alkalomból egy több éven át tartó folyamat lett. László Tamás polgármester pedig kérdésemre elmondta, hogy reméli, a kerület több helyszínén is tudnak majd a jövőben hasonló pályát kialakítani. A lehetőségeket mindenképpen fel fogják mérni.

Kapcsolódó hanganyagok:
László Tamás polgármester és Bitvai Nándor alpolgármester köszöntője
Interjú Mann Gyula, korábbi újpalotai lakossal

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló