Menu

7 évestől 14-ig a PÉE versenyén

2010.12.06.

Minden évben a tél közeledtével a Polgári Érdekképviseleti Egyesület meghirdeti vers-és prózamondó versenyét a kerületi általános iskolásoknak. Idén ismét nagy sikere volt- 99%-ban a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ diákjai és pedagógusai között a versenynek.

Bár 62 fő nevezett a december 3-án tartott versenyre, a betegségek miatt végül 56 fő mondta el a különböző magyar költők szebbnél szebb verssorait. A zsűri pedig minden alkalommal- kategóriánként értékelt- nehéz helyzetben volt, ám a döntésüket némi megbeszélést követően gyorsan hozta meg. A különdíjak pedig a közönség szavazatai alapján kerültek kiosztásra.
A megjelent kisebb és nagyobb diákokat Szalóczy Lajos a PÉE elnöke köszöntötte, és elmondta, hogy számos szép és értékes díjat vehetnek át a diákokat, majd mindenkinek sikeres versenyzést kívánt.
A zsűri (elnök: Lang Mónika magyar szakos tanár, tagok: dr. Kovács László és Nagyné dr. Abonyi Katalin, a PÉE elnökségi tagjai) pedig megkezdte munkáját a nagyszámú közönség: szülők, pedagógusok, érdeklődő hozzátartozók előtt.
A diákokat Kecskeméthyné Mezősi Annamária, Knollné Komáromi Katalin, Kompa Istvánné, Túri Jácintné Bozó Anita, Kálvinné György Gabriella, Kárpáti Józsefné, Balla Emese, Gera Ildikó, Hudákné Bihari Katalin, Kocsmár Sándorné tanárnő készítette fel a versenyre.
A gyerekek igazán jól érzeték magukat, mert a Polgári Érdekképviseleti Egyesület tagjai még finom szendvicsekkel, sós és édes ropogtatnivalóval, valamint innivalóval is kedveskedtek a gyerekeknek és kísérőiknek.

Végeredmény:
I. kategória (első és második osztályosok) 17 résztvevő
1. CSELŐTEI Andrea
2. SZABÓ Benedek
3. SZABÓ Soma
Különdíj: CSELŐTEI Andrea

II. kategória (harmadik és negyedik osztályosok) 22 résztvevő
1. FÜZÉRY Blanka
2. HAUPER Lorina
3. BODA Dóra
Különdíj: TÖKÖLI Bence

III. kategória (ötödik és hatodik osztályosok) 9 résztvevő
1. DEÁK Melinda
2. HORVÁTH Kornél
2. SIPOS SZABÓ Boglárka
3. SAMU Róbert
Különdíj: LENGYEL Tícia

IV. kategória (hetedik és nyolcadik osztályosok) 8 résztvevő
1. TÓTH Erika
2. TOMAJI Ingrid
3. HORVÁTH Eszter
Különdíj: TOMAJI Ingrid