Menu

A segítség mindig jól jön!

2010.12.02.

A korábbi évekhez hasonlóan az Európai Unió Élelmiszersegély programja
keretében a Magyar Ökonomikus Segélyszervezettől a kerületben működő és vele együttműködési kapcsolatban álló Rászorulókat Támogatók Egyesülete 2010. novemberében két kamion száraz élelmiszer adományt (6400 kg lisztet, 16800 kg orsótésztát és 3780 kg omlós, mézes kekszet) kapott, a létminimum alatt élők, a hátrányos helyzetű gyerekek és a kisnyugdíjasok karácsonyi
támogatása céljából.

Az adományok egész kerületet átfogó szétosztásában az oktatási intézmények mellett a szociális területen működő kerületi civil szervezetek is tevékeny részt vállaltak. Egyrészt a saját adatbázisuk alapján meghatározták az adományozhatók körét, másrészt az általuk névre szólóan összeállított csomagokat kellett átadni illetve eljuttatni az adományozottaknak.
Ebből a nagy munkából aktívan, szinte az egész tagságukat és támogatóikat
megmozgósítva vette ki részét Újpalotán – több más civil szervezet mellett –
az Együtt Újpalotáért Egyesület és a Lakásbérlők Egyesülete. Közel 400 személy részére összesen 700 kg liszt, 390 kg mézes keksz és 1800 kg
orsótészta került szétosztásra.
Nehézséget és többletköltség ráfordítást okozott, hogy – mondta Tóth Judit
az Együtt Újpalotáért Egyesület témavezetője – bár előre kiértesítettünk minden érintettet, sokan csak többszöri telefonálás után jöttek el és vették át csomagjaikat.
-A mozgássérültek csomagjait pedig tagjaink saját autóikon vitték el- egészítette ki Budai Sándorné a LABE elnöke hozzátéve, hogy itt szeretné mindkét civil szervezet nevében megköszönni tagjaiknak és támogatóiknak azt az egyhetes időt és fáradságot nem ismerő munkájukat, amelynek eredményeként az érintettek már november végén hozzá is juthattak a számukra remélhetően jelentős segítséget jelentő csomagokhoz.