Menu

Lelkes lelkek, akik a foltokat összevarrják
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.11.16.

Az elmúlt évek során többször is beszámoltunk a honlap olvasóinak arról, hogy a foltvarrást, más néven patchwork művészetét a Csokonai Művelődési Központban klub formájában több lelkes hölgy is műveli. Az alkotásokkal pedig egyrészt időről időre versenyekre mennek, illetve kiállítás keretében bemutatkoznak.

Az elmúlt hétvégén az utóbbira került sor, ugyanis november 14-én a Foltlelkek és a Foltlelkes csoport tagjainak kiállítását nyitotta meg László Tamás polgármester az Újpalotai Plébánia közösségi termében.
Amint köszöntő gondolataiban a polgármester elmondta, amikor a patchwork szót az interneten a keresőbe beírta, 12 század mp alatt több mint 10 millió 300 ezer találatot kapott. Szólt épp ezért arról is, hogy amerikai telepes asszonyok találták ki azt, hogy patchwork, miután mindennel spórolni kellett, még a leeső kisebb-nagyobb rongy- és ruhadarabokkal is. Ebből készítettek terítőt, ágyneműt. Mára ebből mára egy pupuláris művészet virágzott ki.
A polgármester köszöntötte a két csoportot: a Foltlelkek csoportot Szomor Ágnes, és a Foltlelkes csoportot Kovács Péterné Rita vezetésével.
-Ez a kiállítás egy karácsonyi ajándék a közösség számára- mondta, majd kiemelte, hogy mindkét csoportnak több díjazott alkotása látható most itt a kiállításon.
A nyitó gondolatokat követően Kovács Péterné Rita mondott köszönetet mondott a polgármesternek, majd nem szaporítva a szót ajánlotta ő is mindenki figyelmébe a díjnyertes alkotásokat épp úgy, mint a többi kiállított művet.
A két hétig látható tárlaton többek között megtalálható olyan, amelyik 2010-ben a Határtalanul versenyen a legjobb pályázó, egy másik a legjobb gépi tűzés díját kapta, megint egy másik a Foltbarátok határok nélkül elnevezésű versenyen első helyezett, illetve szintén egy másik közönségdíjas lett, de országos verseny megosztott első díjas alkotás is díszíti a közösségi terem falát.
A kiállításra mindenkinek érdemes ellátgatnia mihamarabb, miután e remekművek november 25-ig tekinthetőek meg.

Kapcsolódó anyagok:

Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló