Menu

Az Aranyszamártól a Sajtkukacig
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.11.01.

„Könyvtárak az olvasásért” országos könyvtári napok voltak októberben, melyhez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zsókavár utcai könyvtára két programmal is kapcsolódott.

A Játszik család című rendezvény keretében irodalmi játszóház, közös játék, és meseolvasás volt, valamint az Aranyszámár Színház: Szurokbaba című bábelőadása volt.
-Családok, szülők, nagyszülők, óvodások vettek részt a programon- mesélte Tárnyik Zsuzsa, a könyvtár vezetője, aki arról is beszámolt, hogy az Aranyszamár Színház tagjai, Ersek-Csanádi Gyöngyi színművész- igazgató és Strausz Tünde színész-művészeti vezető állatmeséket hoztak a programra; bevonták a gyerekeket is a programra. A játék alapját Rémusz bácsi meséi képeztek, melyet a gyerekek továbbszőttek a színészek vezetésével.
Másnap könyves vasárnap volt a Zsókavár utcai könyvtárban, melynek keretében volt a Megbocsátás napja is. Ilyenkor egyrészt ingyen lehet beiratkozni az év hátralevő részére, másrészt, akiknek könyvelmaradásuk van, ekkor a hátralék befizetése nélkül hozhatják vissza a náluk lévő könyvtári könyveket.
-Erre a napra is szerveztünk a családoknak programot Meseszövés címmel. Hengerből papírbábokat terveztünk Király Nagy Éva kézműves-múzeumpedagógus vezetésével. Nagyon sokan nem voltak, miután nagyon jó idő volt a kirándulásokhoz. Ennek ellenére volt olyan, akinek el tudtuk engedni a nála lévő könyvekért a késedelmi díjat, volt olyan, aki ezen a napon iratkozott be a könyvtárba.
A beszélgetés folyamán természetesen nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szó esett. Tárnyik Zsuzsa elmondta, hogy a szombatonként tartandó családi rendezvények folytatódnak, így december 11-én délelőtt a Sajtkukac együttes látogat el a könyvtárba, és Lacfi János költő legújabb gyerekverseinek megzenésített változatát fogják bemutatni, amely egyben az új lemezük anyaga is.

Kapcsolódó cikkek:






Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló