Menu

A pestújhelyi ősz ismét beköszöntött
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.10.19.

Október tájékán minden évben számíthatunk arra, hogy Pestújhelyen, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központban többnapos rendezvény keretében sor kerül a Pestújhelyi Ősz programsorozatra.
Idén sem volt mindez másként: volt kiállítás, egészségnap, szőlőpréselés, sportolás és bál.

Ahogy a korábbi években, úgy most is a Mobilitási Héthez kapcsolódott a rajz- és irodalmi pályázat kiírása. Ám ahogy Élj egészségesen, közlekedj okosan! volt a Mobilitási Hét mottója, úgy a pályázaté: Élj egészségesen, a jövő Te vagy címet viselte.
Az október 14-16 között tartott rendezvénysorozatot Nagy Levente trombitajátéka nyitotta meg, majd a Bújócska Óvoda kicsinyei az őszről és az egészséges életmódról mondat verseket, és énekeltek.
Frák Erika, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ elnök-igazgatója elmondta, hogy a pályázó ovisok és iskolások képzőművészeti, valamint irodalmi alkotásokkal nevezhettek. A képzőművészeti kategóriában tizennégy óvodás és ötvennyolc iskolás pályázat érkezett, míg irodalmi művel tizenöten pályáztak.
A kiállítás és egyben a Pestújhelyi Ősz programsorozat megnyitóján László Tamás polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, és kihangsúlyozta, hogy a tárlat műveit végignézve jól látható, hogy a gyerekeknek fontos az egészséges életmód, a környezetük védelme.
-Az ősz számomra a legszebb időszak, szépek és színesek a levelek- mondtam majd kiemelte, hogy az egyik képen ez a felírat látható: anya és apa nagyon szeretlek! A szeretet pedig az egészség szempontjából nagyon fontos.
-Ám az egészségvédelemez hozzátartozik a sportolás, amit képregény formában is megjelenített több pályázó. Lehettek focisták, futók, erős sportolók, de ne felejtsétek el dicsérni egymást, kedveskedni a másiknak. Sőt, egészségvédő az is, ha tudtok ünnepelni, ez ugyanis kiteljesíti, magasabb szintre emeli az élet egy-egy fontos pillanatát- emelte ki László Tamás.
A pályázat végeredményének ünnepélyes kihirdetésén a helyezettek ajándékokat vehettek át Bitvai Nándor alpolgármestertől és Szunyogh Lászlótól, a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ pedagógusától, míg az első helyezettek gyümölcskosarat kaptak.

A képzőművészet kategóriában díjazásban részesült: Cseri Samu, Duhon Sára, Gebhard Kira, Fehér Dani, Brenner Dominik, Kiss Richárd, Siposw Tímea, Verner Anett, Puskás Petra, Barna Viki, Garancz Blanka, Tóth Fruzsina, Puskás Sára, Fridek Milán, Jávor Nikolett, Sörös Niké.
Első helyezett lett Migend Kamilla (óvodás) és Kovács Fanni (iskolás)

Az irodalmi kategória végeredménye:
I.h.: Verner Anett
II.h.: Saska Szilvia, Kurunczi Nikolett
III.h.: Kovács Valéria, Erdélyi Mira
A díjakat Hős Judit könyvtáros és Aranyos István tornász, magyar bajnok, a tokiói és a mexikói olimpiai csapat tagja adta át.
A díjkiosztó után kezdődött a bohócműsor, majd a kézműves foglalkozás, ahol újrahasznosítható alapanyagokkal kellett dolgozniuk a gyerekeknek. Így készítettek terményképeket, de volt üvegfestés, arcfestés, kulcstartó készítés.
Az esemény második napján az egészség fontosságának hangsúlyozása került középpontba, így volt rendhagyó osztályfőnöki óra, a Motivációs Alapítvány bemutatója keretében pedig szó volt többek között a drogokról, az alkoholfüggőségről, a fogápolásról, cukorbetegségről, az elsősegélynyújtásról, az egészséges étkezésről. Volt vérnyomás-vércukorszint mérés, prevenciós interaktív játék, de sor került biotermékek kóstolására is.
A Pestújhelyi Ősz harmadik napján a sport- és a kulturális rendezvények kaptak főszerepet. A gyerekek kisállatokat hozhattak be otthonról, melyeket simogathattak a többiek. De volt kerékpáros verseny, darts, asztalitenisz, go, célbadobás, 7-es rúgás és kosárra dobás.
A rendezvénysorozatot a szüreti bál zárta.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló