Menu

László Tamás, a XV. kerület polgármestere

2010.10.11.

-Miként élte meg a választás estéjét? Váratlanul érte az eredmény: Önt polgármesternek választották, és mind a 14 körzetben győztek a Fidesz-KDNP jelöltjei?

-Hat éve készültünk erre az estére, sok választás van már a hátam mögött: két európa parlamenti, két országgyűlési, két önkormányzati, több népszavazás. Sok vereség ebben a szocialista fellegvárban. Mindig azt mondogattam, hogy „vereségről vereségre haladunk a végső győzelem felé”. A tavaszi parlamenti és a mostani önkormányzati választáson most ez bekövetkezett. Különösen a 14 egyéni képviselői hely megszerzésének örültem.
-Mennyiben segítette Önöket, hogy a Hajdu László nevével fémjelzett Rászorulókat Támogatók Egyesülete megosztotta a hagyományosan fegyelmezetten szavazó MSZP támogatókat?
-Ez a megosztottság a mi malmunkra hajtotta a vizet, de úgy gondolom, hogy abban, hogy az MSZP erre a sorsra jutott, benne van az országgyűlési választáson elért sikerünk is, és az ebből adódó félelem, hogy jelentősen csökken majd a szocialisták politikai hatalma, befolyása, tulajdonképpen ettől való félelmükben osztódtak, szorították ki egymást.
-Az Ön személyét durva támadások érték az elmúlt hetekben. Hogy hatott ez Önre?
-Ezek a minden alapot nélkülöző rágalmak elkeserítettek, szégyen, hogy a hatalomért mikre képesek egyesek, de a társaimmal elhatároztuk, hogy semmilyen mocskolódásra nem válaszolunk, haladunk a magunk útján. Ez a visszafogottság azt hiszem, hogy helyes irány volt, a választók visszaigazolták a döntésünk helyességét.
-Miként tud majd eleget tenni országgyűlési képviselői és polgármesteri feladatainak?
-A két feladat véleményem szerint egymást erősíti, az itt élők érdekeit sokkal erősebben tudom szolgálni képviselőként és polgármesterként. A képviselő-testületben és a most formálódó polgármesteri kabinetben kiváló munkatársak segítik majd a munkámat, így mindent meg tudok majd oldani.
-Az elkövetkezendő hetekben milyen intézkedések várhatók?
-Elkezdődtek az átadás-átvételi eljárás lépései, október 12-én az alakuló testületi ülést tartjuk, a képviselői és polgármesteri eskütétellel, számos fontos kezdő lépéssel.
-Milyen tervei vannak az azt követő időszakra?
-Elkezdjük a hivatal és az intézmények, vállalatok átvilágítását. Szeretnénk egy barátságos hivatalt, be szeretnénk bizonyítani, hogy az önkormányzat az itt élő emberekért van, a közérdeket és a közjót szolgálja. Számtalan kezdeményezést indítunk el, sok kis fejlesztési programot és előkészítünk nagyobbakat is. Meg kívánjuk azonnal erősíteni a városüzemeltetést, mert erre egyre kevesebb figyelmet és erőforrást fordított erre az önkormányzat. Számos európai uniós pályázat akadt el, ezeket is megvizsgáljuk.
-Miként fogadta családja a hírt, hogy az elkövetkezendő években Ön vezeti a kerületet?
-Egyszerre örülnek és aggódnak is. A legbüszkébbek a kisunokáim.

Kapcsolódó linkek: