Menu

Hajdu László választási szerepléséről, és visszavonulásának okairól „Politikai ellenfélként többé senkinek sem kell számolnia velem!”

2010.10.11.

Hajdu László polgármester, aki eddig 14 éven keresztül a kerület első embere volt, az októberi helyhatósági választáson csak a második lett legnagyobb riválisa, László Tamás mögött. Az eddigi városvezetőt eredetileg csupán arról szerettük volna kérdezni, mit szól az általa elért eredményhez, ám a politikus egy meglepő döntéséről is beszámolt lapunknak.

– Hogyan értékeli az Ön által megszerzett második helyet? Siker, avagy kudarc?
– Mint minden jelölt, én is azzal futottam neki a jelenlegi választásnak, hogy szeretném megnyerni. De ha nem áll egy nagy párt az ember háta mögött, az általa nyújtott anyagi és szervezeti támogatással, apparátussal, akkor rendkívül nehéz kimagasló eredményt elérni. A civil szervezet, a RÁTE, amely polgármesternek jelölt, leginkább a rászorulók körében volt ismert. Úgy érzem, ilyen körülmények között a második hely is tisztességes eredménynek számít.
– Mit tanácsol az utódjának, László Tamásnak?
– Inkább csak kívánok, nem tanácsolok. A kerület az elmúlt 20 év során sokat fejlődött. Aki ezt tagadja, az idézze fel, hogyan nézett ki a városrész akkor, s hogyan fest manapság. Azt kívánom tehát az új polgármesternek, hogy ezt a fejlődést vigye tovább! Mint a kerület egyik lakója, ennyit joggal várhatok el tőle.
– Mint az egyik lakó? De hiszen Ön bejutott az új testületbe!
– Csakugyan, listán. Ám annak munkájában semmilyen formában nem kívánok részt venni.
– Hogyhogy?
– Hogy is mondjam? Aki egyszer csapatkapitány volt, annak valahogy nem illendő most beállni hátra, a kapuba, s onnan kiabálni a többieknek. Ezért átadom a helyemet egy fiatalabb társamnak, aki a jövő embere, én pedig a polgári életben próbálok majd elhelyezkedni.
– Mint micsoda?
– Még nem tudom pontosan. Húsz éven keresztül a testület tagja voltam, tizennégy éven át polgármesterként vezettem a kerületet, úgyhogy nem jutott rá időm, hogy ilyesmin gondolkozzak. Igaz, eddig nem is kellett.
– Hol, milyen területen tudná elképzelni magát?
– Annak idején közgazdász, és műszaki diplomát szereztem. Olyan papírjaim is vannak, amelyekkel az oktatásban is elhelyezkedhetek. E lehetőségek közül kell kiválasztanom a legmegfelelőbbet.
– Ezek szerint azt tervezi, hogy nem veszt részt többé a közéletben?
– A közéletben részt fogok venni, mint a RÁTE egyik tagja. Ez azonban önkéntes, segítő munka lesz. Úgyhogy politikai ellenfélként többet senkinek sem kell számolnia velem!

Kapcsolódó linkek: