Menu

Sajtótájékoztató a választás másnapján

2010.10.11.

Október 4-én, a választás másnapján sajtótájékoztatót tartott László Tamás a XV.kerületben megválasztott polgármester, országgyűlési képviselő és az elmúlt ciklusban is, majd most újból megválasztott két önkormányzati képviselő: Vizér Klára és Dr. Novák Ágnes a Neptun utca Fidesz-irodában.

-Vártuk ezt az eredményt, és kiérdemeltnek tartjuk a 14 egyéni képviselői helyet. A korábbi városvezetés teljesen elvesztette eredeti lendületét, az elmúlt 4-8 évben csak öngyilkos belharcok dúltak, ezért a kerület nem fejlődött megfelelően. A FIDESZ munkáját és programját a nézők négy éven át láthatták a kábeltévében, megválasztott képviselőink készen állnak végrehajtani a bemutatott elgondolásainkat- mondta Dr. Novák Ágnes.
-Egy szép éjszaka után új időszámítás kezdődhet a kerületben, amit a választási eredmény biztosít. Azok polgármestere is szeretnék lenni, akik nem rám szavaztak és azokéi is, akik nem mentek el szavazni. Még van egy jó hét a fellebbezésre, de a jövő héten már biztosan fogunk képviselőtestületi ülést tartani, ahol megválasztjuk az alpolgámestereket, elfogadjuk az új SZMSZ-t, megválasztjuk a bizottságok vezetőit, s indulhat a munka. Az átadással és átvétellel nem lesz gond, erről Hajdu László éjszaka telefonon biztosított. Éjszaka jártunk a hivatal épületében, láttuk a tisztviselők kiváló munkáját. Köszönetet mondunk a választóinknak és a munkatársainknak is- tette hozzá László Tamás.
-29 főből 21 tagúra csökkent a képviselőtestület létszáma a törvény alapján, ami jelentős költségcsökkenés is. Nálunk 20 fős lesz a testület, mert László Tamás képviselő és polgármester is egyszemélyben. A parlament a döntésével az egyéni képviselők feladatkörét és felelősségét akarta megerősíteni. A Fidesz képviselői: Bárdosi György, Gyurkovits Miklós, Dr. Balázs Zoltán, Dr. Pintér Gábor, Dr. Novák Ágnes, Báder György, Donga Árpádné, Dárdai Árpádné, Bitvai Nándor, Dr. Balogh András, László Tamás, Vizér Klára, Báthory Erzsi, Bencsics Lászlóné. A kompenzációs lista jelenleg az alábbiak szerint alakul: két fő MSZP-s (Tóth Imre és Gyurcsánszky János), 2 fő RÁTE-s: Hajdu László és Király Csaba, 1 fő a Jobbikból: Major Sándor és 1 fő az LPM-ből: Szilvágyi László-mondta a tájékoztató végén Vizér Klára, aki egyben hozzátette, hogy a KTV munkatársainak köszönik a helyi nyilvánosság biztosítását.
-Jó egészséget kívánunk mindenkinek!