Menu

Két világbajnoki arany Portugáliában- kilenc érem a Stílus VB-n

2010.10.05.

A Dynamic KSE 9 versenyzője volt Magyarország delegációja a Portugáliában
megrendezésre került Stílus Világ Bajnokságon.A kezdetektől fogva a XV. kerület hírnevét öregbítő csapat 9 éremmel tért haza, ebből 6 bronz, 1 ezüst és 2 világbajnoki arany került a versenyzőink nyakába- számolt be a helyszínen történtekről Miklós Nikolett.

A magyar csapat (versenyzők: Győriványi Renáta, Derzsi Tamás, Derzsi András, Varga Dániel, Virga Péter, Dorogi László, Peller Ádám, Miklós Dániel, Dorogi Andrea vezetőedző: Fischer Mihály, bíró: Horváth Péter) és 6 kísérőjük izgatottan és várakozásokkal telve szálltak fel szeptember 27.-én a repülőre.
A megmérettetés előtt a csapatnak volt még ideje a felkészülésre, így napi három: 1 futó és 2 karate edzéssel hangolódhattak rá a versenyre, ami szerdán kezdődött a regisztrációval és mérlegeléssel, majd csütörtöktől indult az éles versenyzés.

Virga Péter szerezte a csapat első és egyetlen egyéni VILÁGBAJNOKI ARANYÉRMÉT a -57 kg-os kadettek küzdelmében.
Győriványi Renáta formagyakorlatban IV. helyen végzett, míg küzdelemben egy iszonyatos hajrá és remek mérkőzésben 1 ponttal az ellenfele nyert, így ő a
dobogó 2. fokára állhatott.
Kadett, azaz 14-15 éves korú versenyzőink Derzsi Tamás, Derzsi András, Varga Dániel és Dorogi László a rendkívül erős és népes mezőnyben küzdelemben eltérő súlycsoportokban bár, de egyaránt világbajnoki 3. helyet tudhatnak magukénak. Szintén bronzérmet szerzett a Derzsi Tamás, Derzsi András, Varga Dániel összeállítású kadett csapat kata, és a Virga Péter, Dorogi László, Derzsi Tamás, Derzsi András összetételű kadett csapat küzdelem pedig VILÁGBAJNOK lett.

Felnőtt versenyszámban Dorogi Andrea 5 kőkemény forduló után a női formagyakorlat 3. helyezettje lett ezzel még közelebb kerülve ahhoz a lehetőséghez, hogy ő jut ki a WKF Felnőtt Világbajnokságra Belgrádba október végén.

A verseny harmadik napján következtek a 18-21 év közötti versenyzőink Peller Ádám és Miklós Dániel, akik a verseny adottságai miatt csak a 21 év feletti felnőtt kategóriában indulhattak. Mindkettőjüknek 1 nyert mérkőzés után egy rendkívül agresszív és nehéz ellenfél következett, akit nem sikerült legyőzniük, így sajnos ők dobogóra nem állhattak,de hősiesen képviselték az országot.

Fischer Mihály a magyar delegáció vezetőedzője elégedett a versenyzők teljesítményével és az elért eredményekkel, nagyon büszke a csapatára. A stílus versenyek után nagy
erővel készülünk és veszünk részt az Össz Európa- és Világbajnokság kvalifikációjában-írta beszámolójában Miklós Nikolett.