Menu

Korszerűsödött
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.09.24.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KMOP-4.5.3.09-2009-0024 számú pályázat alapján megvalósult létesítmény átadására került sor szeptember 20-án délután.

A pályázatnak és az elnyert támogatásnak köszönhetően a Fejlesztő Gondozó Központban öt foglalkoztatóra bővült a hozzá tartozó korszerűen felszerelt, akadálymentes infrastruktúrával, mely lehetővé teszi a szakmai programban szereplő tevékenységek teljes körű ellátását.
A beruházást 14 millió forintból valósították meg, ebből 11 millió forint volt a támogatás. A projekthez az önkormányzat 3 millió forintos önrésszel járult hozzá, illetve további 2,3 millió forint támogatást nyújtott új berendezések vásárlására.
Az átépítés folyamán a három meglevő foglalkoztatóból öt új foglalkoztató helyiséget alakítottak ki, továbbá a mai kor hőtechnikai követelményeinek megfelelő fa nyílászárókat építettek be az átépített épületrészekben. A belső terek alapterülete a kivitelezés után nőtt, így lehetőség nyílt korszerű vizesblokkok, valamint hang- és fényterápiás szoba kialakítására is. Az átalakítás után az udvar és a külső homlokzat összképét szintén javították.
Az ünnepélyes átadáson Hajdu László polgármestere szólt arról, hogy a Mobilitási Hét rendezvénysorozat nyitórendezvényét a fejlesztő, gondozó központban tartják immáron nyolc éve.
-Ebbe az intézménybe nemcsak kerületi, hanem a főváros többi kerületéből és az ország más városaiból is jönnek gyerekek, fiatal felnőttek. Az intézmény kiváló szakembergárdája pedig mindent megtesz a gyerekek, fiatalok fejlesztéséért, segítéséért- mondta, majd hozzátette, hogy az önkormányzat mintegy 710 millió forintból működteti a kerület szociális intézményeit. Az állami normatíva pedig, amit az önkormányzat kap a fenntartáshoz összesen 174 millió forint.
Az ünnepélyes átadáson Hajdu László megköszönte a tervezők, a kivitelezők és a műszaki ellenőrzést végző szakember munkáját, majd Krisztina, a központ egyik gondozottja köszönetét tolmácsolták a gondozók, amely így hangzott: „Köszönjük a társaim nevében a tágas termeket.”

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló