Menu

Komplex felújítás Újpalotán

2010.09.22.

Az elmúlt héten sajtótájékoztató keretében indította útjára Hajdu László polgármester az újpalotai lakótelepet érintő három ütemben megvalósuló rehabilitációs projektet.

Az első ütemben- ahogy a tájékoztatón is elhangzott- mintegy 550 millió forintból újul meg a Zsókavár utcai orvosi rendelő, a Zsókavár utca 2. számú ház 72 lakásos ház, valamint a zöldterület.
Mindez részletesebben annyit jelent, hogy az 550 millió forintból 456 millió forintot biztosít az EU, a fennmaradó részt a kerületi Önkormányzat önrészként állja.
A Zsókavár u. 2. sz. alatti 72 lakásos épületnek megújul a homlokzata, a hőszigetelése, a tető víz- és hőszigetelése, valamint új nyílászárók kerülnek beépítésre. A Zsókavár u. 42-44. sz. alatti orvosi rendelőben teljes körű külső- belső felújításra kerül sor. Modern rendelők, várók, közlekedők, vizesblokkok és öltözőegységek épülnek, kicserélik a nyílászárókat, a padlóburkolatokat és az álmennyezetet. Korszerűsítik a teljes gépészeti rendszert, a víz- és a csatornahálózatot, a fűtést, a szellőzést, és az egész épület hőszigetelést kap. Emellett megújulnak a zöld területek is, zöld szigeteket alakítanak ki, utcabútorokat helyeznek el, felújítják a köztéri világítást, oszlopokat és világítótesteket cserélnek ki.
A három ütemre tervezett teljes projektből most az első ütem valósul meg, így a rendelőintézet felújítása az elkövetkező hónapokban befejeződhet, míg ennek az ütemnek a fennmaradó része a jövő év március közepéig készül el a tervek szerint.
S hogy mi várható a folytatásban? A második ütemben az Árendás közben található óvoda és annak környéke-, valamint a Zsókavár utca 4.számú lakóház újulhat meg, míg a harmadik ütemben a Zsókavár utcában található több lakóépület felújítása történhet meg – így a Zsókavár utca 6., 12-22.,28., 32-38. Mindehhez azonban ismét pályáznia és nyernie szükséges a kerületnek.