Menu

Megújul a Fejlesztő Gondozó Központ

2010.08.26.

A Fejlesztő- gondozó központ épületének akadálymentesítése az Új Magyarország Fejlesztési Terv, a KMOP támogatási rendszeréhez benyújtott pályázat keretében valósul meg. A tervezett korszerűsítés az udvar részleges rekonstrukciója, a vizes-csoportok akadálymentesítése, foglalkoztatók funkcionális korszerűsítése, bővítése.

Az épületben tervezett átalakítási, felújítási munkák célja az 1998. évi XXVI. „Esélyegyenlőségi Törvény“-ben előírt egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. A kornak megfelelő ellátási szint biztosításához elengedhetetlen a meglévő, elavult-, illetve használat során elöregedett használati berendezések cseréje, a hiányzó ellátó segédeszközök pótlása. A napközi foglalkozás színvonalas biztosítása érdekében, az intézmény, egy új pedagógiai programmal bővíti szolgáltatását. A meglévő foglalkoztató területek jobb kihasználtságának elérése érdekében, alapterület növelése célként jelenik meg. Ezen bővítés kapcsán megoldható a jelenlegi rossz állapotú nyílászárók cseréje, mely a korszerű hőtechnikai követelményeknek megfelelve, egy energiatakarékos üzemeltetést biztosít az intézmény számára.

A megvalósuló beruházás 19,3 MFt költségéből az elnyert támogatási összeg:15 MFt. A támogatás mértéke 77%, mely az NFU támogatásával, a Váti Kft. Közép-magyarországi Területi Iroda közreműködésével valósul meg.

Az intézmény szeptember hónaptól megújulva tudja feladatát, fejlesztő-gondozó tevékenységét ellátni.