Menu

Amit semmi nem pótol

2010.06.25.

Azt szokták mondani, hogy mindent meg lehet venni, ha az embernek van pénze, ám az egészséget nem. Épp ezért nagyon fontos, hogy megőrizzük. Ahhoz azonban, hogy ne a különböző betegségektől megtámadva forduljunk orvoshoz, sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Ennek egyik formája, hogy időről időre a XV. kerületi Rákos úti szakrendelőben tartott egészségnapra ellátogasson a kerület lakossága, ahol a számos prevenciós szűrővizsgálat elvégeztetését követően mindenki képet kaphasson saját egészségi állapotáról.
Legutóbb az elmúlt hét szombatján négy szinten várták az orvosok, akik tanácsot szerettek volna kapni, hogy hogyan is őrizzék meg egészségüket, mit tehetnek annak érdekében, hogy minden a jövőben is megmaradhasson, illetve, akinek valamilyen problémája van, kiszűrhetővé váljon a betegsége, választ kaphasson a gyógyítás folyamatáról.
Az egészségnapon a vérnyomás mérés, tüdőszűrés, nőgyógyászati és urológiai vizsgálatok mellett volt emlőszűrés (mammográfia), érszűkület vizsgálat, plasztikai tanácsadás. Az érdeklődők ellátogathattak az EKG-ra, a laboratóriumba, részt vehettek a fogászati, szemészeti, csontsűrűség és még számos egyéb vizsgálaton. Emellett diatetikus, háziorvos, plasztikai sebész is tanácsokat adott a túlsúllyal, elhízással kapcsolatos kérdésekre.
A négy szinten tartott program keretében emellett az ökonet-víztisztítón keresztül az anion betéttel és a Bioptron lámpával is megismerkedhettek az érdeklődők. Az ÁNTSZ munkatársai táplálkozási, életmódbeli tanácsokat adtak, illetve felhívták a figyelmet a méhnyakrákra, a prosztatarákra, melyek szűrővizsgálatok elvégeztetése esetén korai stádiumban jól kezelhető.
A programra ellátogatott Hajdu László polgármester és Király Csaba alpolgármester, valamint jelent volt dr. Neszt Kálmán a korábbi- és dr. Szunyoghy János jelenlegi orvosigazgató is.
A családi egészségnap rendezvény a XV. kerületi Önkormányzat támogatásával valósult meg.