Menu

Juniális- játék, sport, családi vetélkedő

2010.06.24.

Minden évben, a tanév előtti utolsó hétvégén a Szerencs utca- Nádastó utca sarkán elterülő területen és annak környékén juniálisra várja az újpalotai és a környéken lakó gyerekeket Gyurcsánszky János alpolgármester, a program szervezője, illetve segítőtársai. Idén sem volt mindez másképp.

-Elsősorban azért van ilyenkor a program, mert a gyerekeknek is ekkor van idejük egy kicsit kiengedni. A rendezvény keretében számos vetélkedő várja mind az egyéni nevezőket, mind a családokat, akik sportprogramokon is részt vehetnek. Utóbbi lebonyolításában sok segítséget kapunk a Kinizsi TTK edzőitől.
Nem titkolt szándékunk, hogy a szabadidő hasznos eltöltéséhez szeretnénk példát mutatni, ugyanis szeretnénk a gyerekeket, fiatalokat megóvni az alkohol, a drog és a dohányzás veszélyeitől. Ám a prevenciós feladatok mellett fontos szempont a közösségformálás is. Ennek jegyében a sok-sok játékot követően egy finom ebédet eszünk együtt- mondta az alpolgármester, majd hozzátette, ez a program épp oly fontos az itt élők számára, mint a karácsonyi ünnepeket megelőző adventi összejövetel.