Menu

60 év

2010.06.07.

Az elmúlt héten intézményi születésnapi- és egyben tanév záró ünnepségre került sor a kerületben. A Bocskai utcai Óvoda ünnepelte 60. születésnapját, melyet az ovival éppen szemközt található Hubay AMI nagytermében tartottak meg.

A bevezetőt Czabayné Csókai Annamária mondta el, aki elsőként a díszvendégeket – többek között Hajdú László polgármestert, Lindner Gusztávot, az OMIS osztály vezetőjét, Varga Lászlót, a Czabán Általános Iskola és Óvoda elnök-igazgatóját, Végváriné Kékhegyi Erikát intézményegység vezetőt, Kovács Józsefnét a kerület Díszpolgárát, egyben óvodapedagógust, valamint a jelenlegi nagycsoportos ovisok leendő elsős tanítónőit, Ress Józsefné Klárit és Gyimesi Gyöngyikét, majd a szülőket, hozzátartozókat és a gyermekeket köszöntötte.
-Óvodánk alapításának éve 1950, tehát 60 éve működik ebben az épületben. Egy polgári családi házból alakítottál ki. Először két csoporttal működött, majd szükségessé vált a harmadik csoport beindítása, így 61 kisgyermeknek lett második otthona ez családias légkörű óvoda.
A nevelőmunka a hosszú évtizedek alatt mindig eredményes volt. Sok, jól felkészült, lelkes óvónő és dajka tevékenykedett a gyerekek érdekében. Napjainkban is arra törekszünk, hogy jó sőt nagyon jó legyen az óvodánk. És, hogy mitől jó egy óvoda?
Minderről a Bocskai óvoda dolgozói így vélekednek:
A jó óvodában a gyerekek átélhetik a tevékenység örömét, mert nem várnak tőlük mást, csak azt, amit maguktól örömmel tenni képesek. Megerősítik mindazt, amit a kisgyerekek már a családban elsajátítottak és kiegészítik olyan szokásokkal, viselkedés mintákkal, amelyek csak közösségben sajátíthatók el. A jó óvoda érzelmi anyaöl, ahol derűs, egyenletes, ráérős és ritmikus az élet, ahol a nap részét szabad játékkal tölthetik, amely által egyéni képességeikhez mérten fejlődhetnek. Az óvodapedagógusok számára egyformán fontos minden gyermek. Értik, elfogadják és ha kell megismerik a különbözőséget, tudnak a gyerekekkel játszani, örülni, képesek minden gyermeket önmaga miatt szeretni és nevelni, egyúttal a csoport egészének megfelelő szociális légkört megteremteni.
25 évig Drozdy Aladárné, Tinti néni vezetésével, aki kerületünk elismert és szeretett rajzoló-festő óvónőjeként maradt meg emlékezetünkben. Az őt követő vezetők is elkövettek mindent annak érdekében, hogy a kisgyerekek számár az óvodai évek maradandó élményt jelentsenek, úgy mint Kovács Józsefné, Erzsi néni, Lorberer Sándorné Éva néni, Ispán Lajosné Mariann néni, Nyári Hajnalka, és jelenleg Végváriné Kékhegyi Erika. A legnagyobb változás a tárgyi feltételek folyamatos bővítése és az épület korszerűsítése jelentette és jelenti a mai napig is. Szép és jól felszerelt az udvarunk. A került többi óvodájával együtt mi is meg tudunk felelni az igényeknek, elvárásoknak. Reméljük, hogy a tornaszobánk is mielőbb elkészül- hangzott el, majd a gyerekek mutatkoztak be énekkel, dallal, játékkal, verssel a szülőknek, pedagógusoknak és a jelenlévő vendégeknek.
Ám a program csak ezen a helyszínen ért véget, mert ezután az oviba átsétálva az ünnepi torta várta az ünneplőket, hogy még emlékezetesebbé tegyék ezt a napot.
Boldog születésnapot Bocskai Óvoda!