Menu

Kihívás Napja 2010

2010.05.24.

Varga László a Czabán Általános Iskola elnök-igazgatója nyitotta meg hagyományosan az iskola udvarán a Kihívás Napja programsorozat reggeli programját, melyen az iskola tanulói mellett a kerületi ovisok is részt vette.

Magát az egész napos rendezvény kavalkádot a kerületi önkormányzat nevében Király Csaba alpolgármester indította útjára.
-Ez a rendezvény a kerületben 19. alkalommal kerül megrendezésre- mondta, majd szólt arról, hogy 30 helyszínen folynak a sportprogramok a kerületben.
Varga László igazgató az elhangzottakhoz annyit tett hozzá, hogy 15 perces sportolást követően egy-egy tombolaszelvényt kapnak a résztvevők, mellyel nyerni lehet.
A program ezt követően zenés bemelegítéssel vette kezdetét, majd az óvodások foci villámtornájával, illetve az ovisok és iskolások számára rendezett futóversennyel folytatódott a Budai II László Stadion, atlétika pályáján.
A nap folyamán minden korosztály megtalálta a számára megfelelő mozgásformát: az iskolások és az óvodások a kerületi oktatási intézményeiben sportolhattak, a bátrabbak az Északi Fény Természetjáró Egyesülettel a budai hegyekbe kirándulhattak, a nyugdíjasok a Klebersberg Nyugdíjas Klubban játékos sportversenyeken vehettek részt, a hölgyek a Fitt Forma Stúdióban életmód tanácsokat kaphattak, aerobic és hastánc bemutatókat láthattak, edzéseken, felülő- és spinning versenyen indulhattak.
Az erős emberek egy nyitott nap keretében az AST Testkultúra Szalonban fekve nyomó-, taposó- és húzódzkodó versenyen mutathatták be erejüket, míg az Edőcs István Ökölvívó Klubban nyitott délután keretében bemutató edzések és mérkőzések, zsákolás, közös edzéslehetőség volt a versenyzőkkel, illetve találkozhattak a szakosztály kiválóságaival. A Kontyfa Sportiskola játékos asztalitenisz versenyre, bemutatóra invitálta a diákokat, miközben a Budai II László Stadion füves pályáján egy focigála keretében mutatkoztak be a kerületi labdarúgó szakosztályok (REAC, Dalnoki Labdarúgó Akadémia, REAC-Sportiskola, 1. FC Femina, Testvériség SE csapatai)
A polgármesteri hivatal dolgozói sem maradtak ki a sportolásból ezen a napon. A Köztisztviselők SE és a Czabán DSE szervezésében a Czabán Általános Iskola tornatermében játékos versenyeken vehettek részt.
Aki pedig a kerületi küzdősport egyesületekkel szeretett volna megismerkedni, csupán a Budai II. László Stadion füves pályájára kellett kora este kilátogatni, ha pedig inkább a teke, a darts vagy az ulti vonzotta, akkor a Femina Söröző tekepályájához kellett elmennie.
S hogy milyen eredményt ér el a kerület az országos versenyben? Hogy mennyit mozogtunk ezen a napon? A végeredmény hamarosan kiderül!