Menu

Mandátum
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.05.16.

Május 10-én vette át a XV. kerületi 23. egyéni választókerületében, az országgyűlési választások második fordulóján mandátumot nyert országgyűlési képviselő megbízólevelét az önkormányzat a házasságkötő termében.
László Tamás (FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt) a 23-as számú egyéni választókerületben az országgyűlési választások második fordulóján mandátumot nyert.

Ebből az alkalomból hétfőn ünnepélyes keretek között vette át a megbízatásáról szóló dokumentumot az önkormányzat a házasságkötő termében. Az eseményen részt vett Hajdu László polgármester, dr. Herczeg Julianna aljegyző, dr. Forgács József Budapest Főváros 23. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerület
Választási Bizottságának elnöke, önkormányzati képviselők, a kerületi egyházak képviselői, valamint ismerősök, hozzátartozók.
A Himnusz hangjainak elhangzását követően a polgármester megköszönte azoknak a munkáját, akik részt vettek a választás előkészületeiben, lebonyolításában és gratulált László Tamásnak országgyűlési képviselővé választásához.
-A 23. számú egyéni választókerület leköszönő országgyűlési képviselőjeként elsőként szeretnék gratulálni László Tamásnak. Az elmúlt 16 évben én képviselhettem a kerületet, amely időszak alatt nagyon sok szeretetet kaptam. Kívánom, hogy te is ugyanilyen sok szeretetet kapjál munkádhoz. Kívánom, hogy ez a szolgálat váljon a kerület javára. A XV. kerület önkormányzatának polgármestereként segíteni és támogatni fogom munkádat- mondta Hajdu László.
László Tamás köszönetet mondott Hajdu Lászlónak, hogy ünnepélyes keretek között vehette át a megbízólevelét, valamint a választópolgároknak megköszönte a részvételt, és azoknak a munkáját, akik azért dolgoztak, hogy a parlamenti választás zökkenőmentes legyen. Emellett köszönetet mondott feleségének, valamint a kerület lelkészeinek, papjainak.
-Jelképes a hely, ahol ezt a mandátumot átveszem: a házasságkötő terem. A Fidesz-KDNP is szövetséget kötött még sok-sok évvel ezelőtt, és most szintén egy ilyen szövetségi helyen veszem át a mandátumomat.
Olyan mélyreható változásokat szeretnénk végrehajtani, ami valóban valaminek a kezdete, és amiben szövetséget tudunk kötni minden egyes emberrel- mondta többek között László Tamás.
Ezt követően a kerületi egyházak képviselői (Repcsik Gyula, a Boldog Salkaházi Sára templom káplánja, Fogarasi Gábor, az Újpalotai Református Missziói Egyházközség lelkipásztora, Trencsényi László, a Pestújhelyi-Újpalotai Református Egyházközség lelkésze, Szabó András, a Pestújhelyi-Újpalotai Evangélikus Egyházközség lelkésze, Vitai Attila, a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia h. esperes-plébánosa, Molnár Béla, a Keresztelő Szent János Plébánia plébánosa) adták áldásukat az országgyűlési képviselői szolgálathoz.
A Mi Atyánk kezdetű imádság közös elmondását követően Vörösmarty Mihály: Szózat című versét Kállai Ferenc színművész tolmácsolta hangfelvételről. A szavalattal ért véget a mandátumátadási ünnepség.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló