Menu

„Együtt sportol, szórakozik a család!”

2010.05.07.

Május elsején ismét hatalmas gyermek- és felnőtt sereg lepte el a kerületi Ifjúsági és Sportközpont Szántóföld úti táborának területét.

A nap folyamán párhuzamosan több helyszínen folytak a programok. Így már kora reggel a sportolni- , valamint a bográcsozni vágyók is a saját hobbijuknak hódolhattak, míg a színpadon délben kezdődtek el a kulturális programok, és egészen késő estig szórakozhatott mindenki. Utóbbi helyszínen a Színházikó Társulat Vásott buli c. zenés-táncos gyermekműsorát követően Némedi Károly és gumiasztal csoportja, majd a Szilas néptáncegyüttes hagyományőrző magyar táncbemutatója következett. Ezután ismét a táncnak jutott a főszerep: a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola illetve a Kasszandra Táncstúdió tartott bemutatót. A Pesti Musical Stúdió musicalrészleteket adott elő, Farkas Mónika és Madarász Katalin pedig nótacsokrot. Közreműködött a Hakme cigányzenekara és néptánccsoportja. Tomy Wonder Monával ismét elkápráztatta a közönséget, amikor népszerű dallamokból adtak elő egy csokorra valót. Az este egyik fénypontja a United Zenekar koncertje volt, majd egy jó kis rockira rophatták a táncot a nézők. A talpalávalót a Filtol Rock and Roll Band szolgáltatta, majd a tűzijáték tette fel az í-re a pontot. Végül éjfélig a retro disco várta a fiatalabbakat és idősebbeket. Utóbbi programnak már az ebédlő adott otthont. A programok házigazdája a színpadnál Nagy Tibor, az USZIK munkatársa volt.
Az egész napi eseményekről elmondható, hogy az időjárás kedvezett minden szabadtéri rendezvénynek, így a sok-sok sportprogramnak is, melyeken Hajdu László polgármester is részt vett és számos helyszínen ő adta át a díjakat a győzteseknek.
Korán reggel egy közös bemelegítő tornán vehettek részt a korán kelők Fit Forma Stúdió lányaival, majd a focisták 62 csapattal vettek részt a három korcsoportos tornán közel 7 és fél órán keresztül: a mini focitornán a Sportiskola legkisebbjei vettek részt, tartottak bemutatót, majd aranyéremmel, csokival és üdítővel lettek gazdagabbak. A felnőtt kispályás torna egyszerre 6 pályán folyt, míg a gyermek kispályás torna is nagy érdeklődés mellett zajlott.

Végeredmény:
Gyermektorna:
FC. Palota
Sülysáp
Gipsyy

Felnőtt:
Greenpeace
P13
Mikro SC 2010

Népszerű volt a pingpong is: 80 fő nevezett be a 6 kategóriába, amely 5 asztalon folyt.

Végeredmény:
Női egyéni:
Tankó Judit
II. Szuchovszky Ágota
Kasziba Lajosné

Ffi egyéni:
Simon Gergő
Szabó András
Varga Ferenc

Gyerek egyéni:
Ipach Tamás
Budai Balázs
Papp Rober

Női páros:
Tankó-Békiné
Szőke-Mecsnóber
Kasziba-Szuchovszky

Ffi páros:
Tatai-Zobonyai
Simon-Varga
Ipacs-Bodai

Vegyes:
Tankó-Tóth
Szuchovszky- Szabó
Kasziba-Vígh

A strandröplabdások 14 csapatban 8 órán keresztül mérkőztek nagy nézőközönség előtt.

Végeredmény:
Kován Ágnes- Keppel Barbara
Bárány Ilona- Mészáros Gábor
Baranyai S. Katalin- Szamosi Balázs
A sakkozók árnyas fák alatt a hagyományoknak megfelelően mérték össze tudásukat: így a gyerekek és felnőttek egész nap versenyeztek, miközben szimultán verseny is volt

Végeredmény:
Gyerek:
Tóth Győző
Csakmag Martin
Csöngei Zoltán

Felnőtt:
Mérey Sándor
Abu Ferenc
Truong Duc Huong

Közel kétszázan neveztek a 11-es rúgó versenyre, köztük néhány nő is. A rohamot pedig a REAC SI két kapusa állta. Az abszolút győztes Oklesinski Zsolt lett.
Mindeközben a Palotai Csokonai Asztali Labdarúgó SE egész nap bemutatót tartott, ám a verseny sem maradt el.

Végeredmény:
Csörgei Zoltán
Horváth Barnabás
Sztojanovics Zoltán

Az ultisok árnyékba húzódtak, és 3 asztalon verték a blattot. Volt asztalok közti bajnokság, illetve egy-egy asztal legjobbjai is megküzdöttek egymással

Végeredmény:
Holhos János
Burák Pál
Prohászka Lajos

A lábteniszezők sem adták alább: a felnőttek és a gyerekek épp úgy megküzdöttek a díjakért.

Végeredmény:
Felnőtt
Surán József – Tóth Károly
Nagy Zoltán – Németh Károly
Győrfi József – Surán László

Gyerek:
Horváth Barnabás – Sztojanovics Zoltán
Ipach Tamás – Csörgei Zoltán
Jókai Guttman Dániel – Kovács Dániel

A teljesség igénye nélkül emellett volt: erőemelő, spinning verseny, lövészet, bemutatkozott a go- mint sportág és az Első Magyar Go Egyesület Pestújhely is, volt tollaslabda, amatőr darts, népi játékok, íjászat. A Kontyfa SI asztaliteniszezői Göröcs Péter edző vezetésével szabadéren bemutatót tartottak, valamint lehetett a sportoló gyerekek ellen is játszani.
Volt kung-fu, motor, ugróasztal bemutató, illetve az Edőcs István Egyesület tagjai ökölvívói is jelen voltak.
Közben Országos Darts Bajnokság zajlott a kisebédlőben 10-től 17-ig. A darts rendezője a KINIZSI TTK volt. A karatésok is egy országos bajnokság részeként voltak a programon jelen. Egyéni és csoportos formagyakorlatokat mutattak be. Sok gyerek volt először, aztán a nagyobb korosztályok érkeztek. A program a Fortuna Kushido SE, a Nihon Újpalota SE, a Dynamic Karate SE rendezésében, szervezésében volt, amely egészen estig tartott.
A kerületi Északi Fény Természetjáró SE, illetve az Unilever Természetjáró Egyesület külön sátorban voltak, és népszerűsítették a természetjárást. Amint Varga József, az OMIS osztály munkatársa elmondta, a nap folyamán ellátogatott a helyszínre Kiss Péter országgyűlési képviselő is, aki a polgármesterrel közösen elismeréssel szólt az egész napos program rendezéséről, a tisztaságról. Mindehhez még Varga József azt is hozzátette, hogy köszönet illeti a nap folyamán résztvevő 12 egyesületet, a több mint 70 versenyrendezőt, illetve külön elismerés jár a REAC SI gyermeksportolóinak szüleinek, akik több mint 250 gyermekre főztek aznap.
-A Sportközpont munkatársai pedig igazán európai szintű munkát végeztek a helyszínen- mondta Varga József.
S ha már a főzőversenyt említettük, érdemes szót ejteni arról, hogy 22 csapat vett részt a bográcsozáson. Közülük a marhagulyást készítő Palota 15 csapat végzett az élen, a második a lóbablevest készítő rendőrség csapata lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Szepi-Sztoja Team csapat állhatott, akik csülökpörköltet készítettek. Különdíjat kapott Erdélyi Miklós serpenyős rostélyosa és Csontos Lajos bográcsgulyása.
Szót kell ejteni a Csomópont Ifjúsági Információs Pont és Portál pályázat keretében a rendezvényen megvalósításra kerülő Egészségügyi és Sport akciónapról, amely az egészségmegőrzés, a prevenciós programok köré csoportosult.
A programok keretében volt ugyanis a meghívásos karate verseny a XV. kerület kupájáért, a Bujutszu – kai Kenshin – ryu kardművészeti csoport bemutatója, önvédelmi foglalkozások gyermekekkel, illetve a NANO Fitt női torna szobabicikli verseny
Emellett számos stand is várta az érdeklődőket: kecsketej kozmetikai készítmények – ekcéma elleni szappan, Oriflame bőrtisztító tanácsadás fiataloknak, antioxidáns vizsgálat lézerfény segítségével, a Vöröskereszt sátránál vérnyomás mérés, MBT cipőbemutató és vizsgálat, anyatejgyűjtő állomás, illetve az érdeklődők egészségügyi TOTÓ és egészségügyi társasjáték versenyen is részt vehettek.
A helyszínen ott volt az az internetes terminál, melyen a fiatalok tájékozódhattak a mindennapjaikat érintő kérdésekről, valamint szabadidős programok kínálatáról kerületi és országos szinten. Az akciónap előkészítésében és lebonyolításában számos munkatárs vett részt, így Tánczos Zsuzsa (MUFTI), Czikora Györgyi (Periféria Alapítvány), Gráczer Irma (Újpalotai Családsegítő Szolgálat), Révész Magda és Juhász Rebeka (Fióka), Pércsi Mihály és Sz. Urbán Szilvia (Csokonai Müvelődési Központ), valamint Tajti Réka OMIS osztály.
Talán a leírtakból is kitűnik, egy igen színvonalas programokkal teli napot tölthettek együtt az érdeklődők a Szántóföld úton.