Menu

Boldog bölcsisek a Kavicsos közben
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.04.17.

Közel 70 millió forint beruházással valósulhatott meg a hajdanában bölcsődeként, majd később más funkcióban működő Kavics köz 6. szám alatt található épület visszaalakítása, és ezáltal 40 piciny gyerek jó körülmények között való elhelyezésének lehetősége.

A Kavicsos Bölcsőde a Komplex infrastruktúra – fejlesztés a XV. kerület 5-ös számú bölcsődében című pályázaton való sikeres részt vételének köszönhetően jöhetett létre. A Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszer keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 69.758.579 Ft volt. A felújított 440 m2-es új szárnyban 2 gondozási egységhez tartozó 2-2 foglalkoztató felszereltsége új, korszerű eszközökkel valósult meg. A projekt során kialakított sószoba, akadálymentesítés és belső udvar részleges kiépítése az infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi a kerületben élő családok életminőségének magas szintű ellátását- mondta Zsuppán Lászlóné az Egyesített Bölcsődék vezetője.
A bölcsőde hivatalos átadása ugyan az elmúlt héten volt, de a gyerekek már ott jártunkkor éppen a beszoktatási időszakban voltak.
-Nagyon örülünk, hogy ezzel a beruházással ismét néhány családban megoldódhatott a bölcsődés korú gyermekek elhelyezése- mondta Hajdu László polgármester az átadáson, majd hozzátette, hogy az elmúlt három év során száz férőhellyel bővült a legkisebb korosztály számára a bölcsődei ellátás.
-Az önkormányzat saját forrásból mindezt nem tudta volna megvalósítani, ám ezzel a lehetőséggel összesen 520 gyermeket tudtunk elhelyezni a kerület hét bölcsijében- hangzott el.

A beruházásban közreműködött: VÁTI Nonprofit Kft.
Kivitelező: Fizóka Kft.
Pályázatíró: Absolvo Consulting
Rehabilitációs szakértő: Parti Mónika
Tervező: Design Stúdió 730
Eszközbeszerzés_ HOR Zrt.
Műszaki ellenőr: Zólyomi Attiláné

Képes beszámoló