Menu

85, ami majdnem 86

2010.04.14.

Gárdosi Gyuláné Anna nénit épp úgy minden évben köszönti Hajdu László polgármester, mint a kerület összes 70 év feletti lakóját. Az elmúlt év őszén azonban Anna néni nem kapott ilyen üdvözletet, amit szóvá is tett egy alkalommal, amikor találkozott a polgármesterrel.

Mint kiderült, a képeslap útjára indult, csak soha nem érkezett meg a címzetthez, útközben eltűnt. Hajdu László ezért néhány nappal ezelőtt egy külön kis ünnepség keretében köszöntötte a jelenleg 85 és fél éves Anna nénit.
Amint Anna néni elmesélte, Újpesten született és 1953 óta lakik Rákospalotán, a Pázmány Péter utcában. Nehezen ment férjhez, 8 évnyi udvarlás után tartották meg az esküvőt a műszaki rajzoló férjével és ezt követően költözött át a kerületbe. Egy fia született és már egy unokával is büszkélkedhet.
Családi körülményeiről szót ejtve elmondta, hogy édesapja a Keleti pályaudvarnál levő postán főtisztként dolgozott, míg édesanyja otthon maradt a két gyerekkel. Anna néni miután leérettségizett, végzettségének köszönhetően jó állást kapott a Hajó és Darugyárban, főosztályvezető mellett titkárnőként tevékenykedett, ám egészen még sokáig dolgozott.
A ma is agilis Anna néni nagyon sok rendezvényen vesz részt maga szervezőként is.
A polgármester a képviselő-testület és a hivatal nevében oklevéllel, virággal és bőségkosárral köszöntötte Anna nénit.