Menu

Legjobb Női Munkahely különdíjban részesült a XV. kerület Egyesített Bölcsődék Intézménye

2022.12.08.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2022. december 2-án rendezte meg a „Legjobb Női Munkahely – 2021” Pályázat díjátadóját a Rubin Wellness & Conference Hotel Jade teremben.

Az eseményt Ferenczi Andrea az MNKSZ elnöke nyitotta meg, és bemutatta a „Legjobb Női Munkahely 2021” Bíráló Bizottsága elnökét, Modláné Görgényi Ildikó felnőttképzési szakértőt, az MNKSZ kutatásvezetőjét, valamint a Bizottság jelenlévő tagjait.

Az idén tizenötödik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely 2021” Pályázat célja nem más, minthogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére is. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését. Az MNKSZ tehát azt a cél tűzte ki és azon dolgozik, hogy a női karrierfejlesztés igényét a nők szűkebb és tágabb környezetében felismertesse, megértesse és elfogadtassa – nőkkel és férfiakkal egyaránt.

Örömmel jelentjük, hogy Legjobb Női Munkahely különdíjban részesült Budapest Főváros XV. Kerületi Egyesített Bölcsődék Intézménye.

Ez egy nagy siker az intézménynek, és persze közvetett módon az Önkormányzatnak is, hiszen a munkafeltételeket, a működtetést és a különböző támogatásokat az Önkormányzat biztosítja.

A díjat Naszekné Ladola Erika igazgató és Bódis Tiborné igazgatóhelyettes vette át. Az Egyesített Bölcsődék Intézménye az alábbi feltételeknek felelt meg: tisztességes munkafeltételek, a karrierlehetőség, előmenetel biztosítása, az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége, a munka és a magán- vagy családi élet összeegyeztethetősége.

Pályázatuk nem kifejezetten a nők és férfiak közötti esélyegyenlőségre fektette a hangsúlyt, hanem inkább egy ideális női munkahelyet próbált bemutatni, ahol a nő lehet anya, lehet fiatal pályakezdő, lehet nyugdíj előtt álló tapasztalt kolléga, de munkahelye minden tekintetben számít rá és támogatja hivatásában.