Menu

Jubileumi torna
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.04.06.

Tizedik alkalommal rendezte meg a kerületi Ifjúsági és Sportközpont a hagyományos Húsvéti Focitorna programját, melynek a Budai II.László Stadion adott otthont.

A háromnapos tornán először a felnőttek, majd másnap a serdülő fiúk, míg húsvét vasárnap a lányok léptek pályára. A sportprogramot minden nap Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg, ám részt vett a rendezvényeken dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója, Németh Angéla a MOS Bizottság elnöke, Varga József az OMIS osztály munkatársa és több önkormányzati képviselő.
Pénteken a felnőtt csapatok rúgták a labdát: a kerületi önkormányzat, valamint a kerületi rendőrség csapata mellett Okányból és Abasárról is megérkeztek a férfiak, akik ugyan baráti hangulatban, ám szikrázó, mondhatni kemény küzdelemben vetettek be egymás ellen egy-egy cselt. Mindez nem véletlen, hiszen a két vidéki csapat a bajnokságban szereplő csapattagokkal lépett pályára, akiket szép számmal buzdított a közönség is, illetve a szurkolókkal együtt érkező dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere, valamint Fekete Zoltán, Okány polgármestere. A felnőtt tornát Okány csapata nyerte meg, ám egyik team sem távozott üres kézzel, eredményüknek megfelelően nagyobb, illetve kisebb serleget, elismerő oklevelet vehettek át. A torna első napját baráti beszélgetés és egy vacsora zárta.
Második nap a serdülő fiú tornára került sor, amikor is az 1996. január 1. után születettek rúgták a bőrt. A nemzetközi ifjúsági torna keretében testvérkerületünk, Bécs XXIII. kerületének csapata mellett Okány, Detk és a REAC SI csapata vett részt. A tornát a hazaiak nyertek veretlenül 9 ponttal, második a Detk , III. Bécs 4 p., IV. Okány 0 p. Ezen a napon is küzdelmes volt a verseny, majd a Károly Róbert iskolában egy közös vacsora zárta a programot. A torna végeredményét eldöntő mérkőzés a bécsi és a REAC SI csapata között volt, melyet nagy örömünkre a hazaiak nyerték meg 1:0 arányban. A kiegyensúlyozott sportküzdelemben méltán maradt itthon a kupa.
A torna utolsó napján pedig a lányok küzdöttek meg egymással: a bécsi lányok mellett a Femina csapat serdülő lányai (az 1994. január 1. után születettek) és a XV. kerületi iskolákba járókból alakult válogatott focizott. A kupát ezen a napon a bécsi lányok nyerték meg veretlenül, második a Femina, harmadik a XV. kerületi iskolások csapata lett. Levezető mérkőzésként pedig örömfocit játszott a torna győztes csapattal, a Femina és a XV.kerületiekből álló vegyes csapat, melyet szintén a bécsiek nyertek meg. Barátságos mérkőzésen 3:0-ra győztek, ami a jó játék mellett annak is köszönhető, hogy harsány közönség drukkolt a gyerekeknek. Ilyen hangulatban pedig sokkal könnyebben pattog a labda is.
-Mindhárom nap zsíros kenyér, meleg tea várta a szurkolókat, akik időnként a hűvösebb időben átfáztak, ám annál lelkesebben szurkoltak csapataiknak- mondta kiegészítésképpen Varga József, majd hozzátette, hogy az egész torna a hagyományok, a sport- és testvértelepülés kapcsolatok ápolása szempontjából is kiemelkedő volt.
-A torna után volt húsvéti ajándékosztás is. A résztvevő csapatok a kupákon, okleveleken kívül könyvjutalmakat, labdákat és egy-egy garnitúra pólót is kaptak. Úgy hiszem, mindenki nagyon jól érezte magát, és nem véletlen, hogy így zártuk a tornát: Jövőre veletek ugyanitt!

Kapcsolódó cikkek:



Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló