Menu

III. Újpalotai Diákszínjátszó Találkozó

2010.04.05.

Március utolsó hétvégéjén – pénteken és szombaton ismét az Újpalotai Közösségi Ház adott otthont a III. Újpalotai Diákszínjátszó Találkozónak, melyen közel 300 diák vett részt. A rendezvény nem véletlenül volt a Színházi Világnapon, mert a résztvevők így is tisztelegni szerettek volna a világot jelentő deszkákra lépők előtt és így is szerették volna tolmácsolni az alkotók műveit.

A kétnapos rendezvényen a XV. kerületi iskolák (Hartyán NOK, Kossuth NOK, Meixner iskola, Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda) színjátszó csoportjai mellett Zuglóból- az Arany János Általános Iskola és AMI- , Újpestről – a Szűcs Sándor Általános Iskola, Fótról- a Németh Kálmán Általános Iskola és AMI, a Pest Megyei Közművelődési Intézet, a turai Bartók Béla Művelődési Ház, a pesterzsébeti Lázár Vilmos Általános Iskola, a kispesti Pannónia Általános Iskola, a kerepesi Forrás Művelődési Ház diákjai is eljöttek.
A szakértő zsűri mindkét napon a fellépő csoportok vezetői számára szakmai beszélgetést tartott, míg az eredményhirdetésre szombaton délután került sor.
Természetesen minden csoport kapott csokit, míg a közönség díjasok társasjátékot, a csoportvezető emlékplakettet, a csoporttagok emléktollat vehettek át.
A szakmai zsűri tagja volt: Érsek-Csanádi Gyöngyi bábművész, drámapedagógus, Strausz Tünde előadóművész, dramaturg és Hirschberger Szilvia gyakorló tanár, drámapedagógus.

A fesztivál legjobb előadása a Fóti Figurások (Németh Kálmán Ált. Isk. és AMI Fót) csoport lett, akik a Kádár Kata című előadást mutatták be. Csoportvezetőjük: Kis Tibor

Elismerésben részesült:

A legszebben beszélő csoport: Hartyán NOK 3.n. (Lázár Ervin: A nagyravágyó feketerigó
Csoportvezető: Mészárosné Polgári Anna)

A legjobb összjáték: Meixner Iskola 3. oszt. (Saláta Sára -Csoportvezető: Ungár Ágnes)

A legjobb átdolgozás: Katica (Arany János Általános Iskola és AMI XIV.) (Szécsi M.: A pöttyetlen katica Csoportvezető: Lengyel Zsófia)

A leglendületesebb játék: Kossuth NOK 4. a. (Lázár Ervin: A kék meg a sárga Csoportvezető: Kecskeméthyné Mezősi Annamária)

A legkreatívabb előadás: Fóti Kisfiókák (Németh Kálmán Ált. Isk. és AMI Fót) (Zümmögő (Szerkesztett játék Nagy Bandó András verseiből) Csoportvezető: Kovács Éva)

A legjobb szcenika: Főnix Színtársulat (Bartók Béla Művelődési Ház Tura) (Racine: Phaedra
Csoportvezető: Diligens Melinda)

A legőszintébb előadás: Kontyfa Színpad (Kontyfa NOK XV.) (Cziczó Attila: KONCERT
Csoportvezető: Cziczó Attila)

A legügyesebb bábmozgatás: Maskarás Bábcsoport (Hartyán NOK XV.) (Dévényi Róbert: Mi ez? (Bábjáték kicsiknek) Csoportvezető: Kemény Magdolna)

A legesztétikusabb előadás: Hangyabanda Apraja (Lázár Vilmos Ált. Isk. XX.) (Lázár Ervin: A kék meg a sárga Csoportvezető: Balla Edit)

A legjobb dramaturgia: Hangyabanda (Lázár Vilmos Általános Iskola XX.) (Arany János: Jóka ördöge Csoportvezető: Balla Edit)

A leghangosabb előadás: Janus Színjátszó Csoport (Pannónia Általános Iskola XIX.) (Örkény István: A végzet Csoportvezető: Gregor Márta)

Egyéni elismerések:
Ullmann Sára: a legjobb énekhang
Forgács Viktor: kimagasló színészi alakítás
Forgács Péter: a legszórakoztatóbb alakítás
Kuti Viktor: a legintenzívebb alakítás:Phaedra
Fehér Lili: a legtermészetesebb játék: Saláta Sára
Pongó Krisztián: a legjobb helyzetteremtő: Vacskamati
Rácz Zsófia: a legszebb versmondás: Hídavatás
Repka János: a legjobb karakterszínész: Thyl Eulenspiegel
Sütő Botond: a legjobb szinkronhang: Maskarás
Seres Kristóf: a legjobb helyzetteremtő: Jóka ördöge
Kartali Fruzsina: hiteles, élményszerű alakítás: Jóka ördöge